Начало / България / Айнщайн: Любов и съперничества, бляскава кариера, самотник в забвение

Айнщайн: Любов и съперничества, бляскава кариера, самотник в забвение

picture_1932Възприеман като най-великия гений на XX век, Алберт Айнщайн осъществява коренна промяна в разбирането ни за Вселената и със своята теория на относителността ни отвежда в атомната ера. И все пак през финалните десетилетия от живота си той е игнориран от повечето действащи учени, а идеите му са оспорвани дори от най-близките му приятели.

Как се случва това? Въображението и самочувствието на Айнщайн му помагат в по-младите му години, но когато става дума за новата област на квантовата механика, същите тези качества му пречат и го поставят в конфронтация с другите физици. Талантливият биограф Дейвид  Боданис проследява живота на Айнщайн – от скептичния и ексцентричен студент до най-блестящия физик на света, а сетне и до самотника, изпаднал в забвение.

Тази вълнуваща интимна биография описва в дълбочина живота на прочутия физик: от любовните му отношения и съперничества до научните му цели и идеи. Разкрива какво му дължим днес – и колко повече би могъл да постигне, ако не бе проявил такова упорство. „Най-голямата грешка на Айнщайн“ разказва истинската история на гениалността и високомерието на Титана на съвременната физика.

Книгата излиза на 2 май със знака на изд. „Изток-Запад“.

5467807-albert-einstein-funny-cartoon

Прочетете още

Albert_Einstein_Head

Читателски дневник: Любимите книги на Алберт Айнщайн

Един от най-влиятелните и известни учени и интелектуалци за всички времена. Неговото лице е едно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *