Начало / България / Айнщайн: Любов и съперничества, бляскава кариера, самотник в забвение

Айнщайн: Любов и съперничества, бляскава кариера, самотник в забвение

picture_1932Възприеман като най-великия гений на XX век, Алберт Айнщайн осъществява коренна промяна в разбирането ни за Вселената и със своята теория на относителността ни отвежда в атомната ера. И все пак през финалните десетилетия от живота си той е игнориран от повечето действащи учени, а идеите му са оспорвани дори от най-близките му приятели.

Как се случва това? Въображението и самочувствието на Айнщайн му помагат в по-младите му години, но когато става дума за новата област на квантовата механика, същите тези качества му пречат и го поставят в конфронтация с другите физици. Талантливият биограф Дейвид  Боданис проследява живота на Айнщайн – от скептичния и ексцентричен студент до най-блестящия физик на света, а сетне и до самотника, изпаднал в забвение.

Тази вълнуваща интимна биография описва в дълбочина живота на прочутия физик: от любовните му отношения и съперничества до научните му цели и идеи. Разкрива какво му дължим днес – и колко повече би могъл да постигне, ако не бе проявил такова упорство. „Най-голямата грешка на Айнщайн“ разказва истинската история на гениалността и високомерието на Титана на съвременната физика.

Книгата излиза на 2 май със знака на изд. „Изток-Запад“.

5467807-albert-einstein-funny-cartoon

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

l_16-622x325

Айнщайн: Само две неща са безкрайни − Вселената и човешката глупост. За първото не съм сигурен

Великите хора не се раждат всеки ден. Освен това не се раждат велики. Те стават …