Начало / България / Вечер на издателство „Скалино“ в Столична библиотека

Вечер на издателство „Скалино“ в Столична библиотека

Dome-Bulfaro-foto-Barbara-ColomboНа 13 април от 18:30 ч. в Литературния клуб на Столична библиотека ще се състои четвъртото събитие от поредицата „Издателски вечери“, посветено на издателство „Скалино“. Специален гост на вечерта ще бъде италианският поет-пърформър Доме Булфаро, който ще ни поднесе някои стихотворения от книгата си „Ходом филм“, издадена не само на български, но и на италиански от „Скалино“ в края на миналата година. Редом с него своите български преводи ще чете Евелина Митева, която ще представи и автора.

На тази книга е базиран едноименният спектакъл на Булфаро Marciafilm, който в София ще може да се види в понеделник, 17 април, в кино „Влайкова“ от 20.30 ч. Входът е свободен.

На Велики четвъртък в клуба на Столична библиотека стихотворения от книгите си, издадени от „Скалино“,ще представят също Мила Ламбовска (от „Годината на Джорджа“) и Илияна Делева (от „Сто лични“).

Потвърдили са участието си и двама от най-добрите български поети и преводачи на поезия от английски език, които са автори и на „Скалино“ – Владимир Левчев и Александър Шурбанов.

Владо Левчев ще прочете стихотворението си „Любов на площада“ и манифеста от корицата на едноименната книга, с която започна поредицата за поезия на „Скалино“. Александър  Шурбанов прие да представи някои свои нови и непечатани досега стихотворения, сред които великолепната „Балада за българската липа“. В четвъртък ще разберем и заглавието на книгата му с избрани и нови стихотворения, която издателството подготвя и за която художничката Алла Георгиева специално прави рисунки.

Ще бъдат представени и двама автори на разкази – Ади Спасова и Любен Димитров, чиито дебютни книги са издадени от „Скалино“.

Ще се продават книги на издателството с отстъпка.

Входът е свободен. Заповядайте!

 

 

Прочетете още

ORIGINAL-ivan_vazov_v_spomen_za_mayka_si-01

Записките на Вазов разтваряме в чест на 170-годишнината му

Отбелязваме юбилея на 9 юли 2020-а „Из бележника на поета” се казва изложбата, която Столична …