Начало / България / Официално откриване на „Хеликон-Пазарджик“ в навечерието на Благовещение

Официално откриване на „Хеликон-Пазарджик“ в навечерието на Благовещение

В навечерието на Благовещение, на 24 март, от 18 ч. е официалното откриване на „Хеликон-Пазарджик“. Няма да ни омръзне да повтаряме числа, както го правим и с думите, защото именно по Благовец те са на късмет – умножават се като парички в джоба ни, като дарове в дома ни, като добри хора и надяваме се ревностни читатели и приятели на книгите. пазард

Затова, чуйте и запомнете адреса –  ул.“2 -ри януари“ 2. Не, не е шега! Книжарницата работи още от зимата, но за орисници през март сме ù поканили две жени, за които Пазарджик е роден град. У дома и стените, и книгите помагат. Дамите са номинирани за награда „Хеликон“ за нова българска проза – журналистът Стефка Венчева, автор на романа „Аврамови хроники“ (2015 г.) и Весела Ляхова, която беше на крачка от Орлето на „Хеликон“ през 2013 г. с епоса „Бежанци“.

Те ще бъдат почетни гости на тържественото откриване на 23-ия „Хеликон“ не само със своята женственост, а най-вече заради силното си писателско перо. Какво по-хубаво от това български творби да станат блага вест за едно ново начало. Бъдете поканени и вие, гости и жители на Пазарджик, потопете се в атмосферата на нашия празник, в тон с духа и цялата красота на деня ни!

Прочетете още

243684_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (25 март – 31 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Светулки зад решетките от Мира Добрева 2. През август ще се видим …