Начало / България / Отец Николай Петков и „Хеликон-Велико Търново“ отбелязват с книга празника на града

Отец Николай Петков и „Хеликон-Велико Търново“ отбелязват с книга празника на града

index22 март е празник на Велико Търново. Денят се свързва с победата на цар Иван Асен ІІ над епирския деспот Теодор Комнин в битката при Клокотница на 22 март 1230 г., както и с деня на Св. Четиридесет мъченици. Няма по-подходящ повод и човек от отец Николай Петков, които да се съчетаят в една традиция именно на този ден. 

Няма и по-подходящо място от „Хеликон-Велико Търново“, което да я отпразнува. Така че гости и жители на града могат да чуят сладкодумната и ерудирана реч на най-добрия писател сред свещениците, приятел и на „Хеликон-Шумен“, където в квартал Дивдядово той служи на своите енориаши. А в литературата – на високото слово и енциклопедичното знание.

От 18.00 ч. в книжарницата на ул. „Васил Левски“ 17 всички, които обичат Борхес и местните кръчми, ще изпитат 200909281716423556истинско опиянение да научат колко далече може да стигне един търновец, когато смесва виното, философската проза и божественото начало. За всичко това разказва Николай Петков в романа си „Борхес и другите – там“.

Честит празник на старата столица Велико Търново, част от която днес е книжарница „Хеликон“!

Прочетете още

243684_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (26 февруари – 3 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Светулки зад решетките от Мира Добрева 2. Опасна сделка от Сара Маклейн 3. …