Начало / Читатели / Читателски дневник: Любимите книги (за всеки повод) на Кели Кларксън

Читателски дневник: Любимите книги (за всеки повод) на Кели Кларксън

800px-Kelly_Clarkson_57th_Presidential_Inauguration-cropped Тя тръгна от телевизионния екран. Получила слава, след като спечели първия сезон на формата „American Idol“, Кели Кларксън не спря дотук. Има шест сингъла, изкачили върховете на класациите не само в САЩ, но и във Великобритания и Канада. Двата ѝ албума — „Thankful“ (2003) и „Breakaway“ (2005) — са продали над 13 милиона копия по света и са достигнали до Топ 3 в английските класации и до Топ 10 в канадските. Сингълът „My life would suck without you“ седмици наред бе на I място в Billboard Hot 100, чупейки рекорда за най-голям скок в класацията със скок от 97-мо на 1-во място.

 Освен популярна певица, Кларксън е и запалена читателка. Тя разкри кои са любимите й книги за сп. „Ентъртейнмънт уикли“ и заслужи мястото си в нашия „Читателски дневник“.

 

Любимата й книга като дете: „Матилда“ на Роалд Дал. Това беше първата ми „голяма“ книга, която прочетох, защото знаете как децата приемат многото страници. Не знам как ще прозвучи, но като дете прекарвах доста време сама и се почувствах свързана с Матилда, която също разчиташе основно на себе си. Харесваше ми и това, че е победител. Разбира се, хареса ми и магическият момент в книгата, защото кое дете не харесва магия?

 

Книгите, които чета на дъщеря си: „Красавицата и Звярът“, „Пепеляшка“, „Пинокио“. Напоследък иска да четем и моята книга „River Rose and the Magical Lullaby“, защото има името й в заглавието.

 

Книгата, която препрочита: Определено „Доводите на разума“ на Джейн Остин. Дори не знам колко пъти съм я чела. Чела съм и „Джейн Еър“ доста пъти. Обожавам я, самата Джейн Еър също е боец, показва ни какво може да се постигне с постоянство.

 

Последната книга, която я е разсмяла: „Големите малки лъжи“ на Лиан Мориарти, дори написах песен, вдъхновена от нея. Често се вдъхновявам от героите във филмите и книгите. Може да прозвучи смешно, но четох поредицата „Здрач“ много преди излизането на филмите и имам песен, вдъхновена от Едуард. Тя е за това да обичаш някого, толкова силно, че да знаеш, че не си най-доброто за него, но да не можеш да се откажеш. Потънах в цялата вампирска лудост.

 

Последната книга, която я е разплакала: Опитах да държа настрана тъжните книги, защото имам бебе, а това е деликатен период за всяка жена. Обливам се в сълзи от всичко. Последната книга, която прочетох, е „Извънредна ситуация“ на Нийл Строс. Със съпруга ми много си падаме по четива за оцеляване.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

48926456_2000025810084981_8829826485624766464_n

Да четеш хубави книги е като да говориш с най-достопочтените хора

Шест любопитни мисли, които ни предизвикват да се усмихнем, а после и да разтворим книга Някои от …