Начало / Свят / Дж. К. Роулинг готви две нови книги

Дж. К. Роулинг готви две нови книги

1d274906575284-today-pottermore-rowling-140815-01Дж. К. Роулинг работи поне по две нови книги, обяви самата тя в профила си в Туитър. Едната от книгите е четвъртата от поредицата за симпатичния частен детектив Корморан Страйк. За второто заглавие се знае само, че е нещо съвсем различно от цялото ù творчество до момента. Наскоро прочутата писателка си направи специален сайт, в който да коментира и дискутира с милионите си фенове работата си.

Новината излезе наяве, след като почитател я попита в социалната мрежа кога ще може да види новата ù книга. „Работя много. Но не знам коя от книгите ще бъде готова първа. Ще ви информирам възможно най-скоро“, изясни Роулинг.

Авторката на бестселъровата поредица за момчето-магьосник Хари Потър съобщи, че пише едновременно по всичките си нови проекти. Едната от тях ще излезе със собственото ù име, а другата – с псевдонима ù Робърт Галбрейт.

Стана ясно също така, че нито една от трите книги няма да е за героя от филма „Фантастични животни и къде да ги намерим“ Нют Скамандър. Както е известно, тя сама написа сценария на блокбастъра, като има план за поне още четири части от поредицата.

Серията за Корморан Страйк, от която досега са излезли три книги – „Зовът на кукувицата“, „Копринената буба“ и „В служба на злото“, пък предстои да бъде адаптирана за телевизионен сериал, който ще излезе в ефир през 2017 г. Главната роля е поверена на звездата от версията на „Тримата мускетари“ на ВВС Том Бърк.

През изминалата година за малкия екран бе филмиран и „Вакантен пост“ – първият роман на Роулинг след поредицата за Хари Потър.

Прочетете още

harry

„Хогуортс“ също мина на онлайн обучение

Училището от книгите за Хари Потър се пренесе в нов сайт В съзвучие със ситуацията …