Начало / Свят / Дж. К. Роулинг готви две нови книги

Дж. К. Роулинг готви две нови книги

1d274906575284-today-pottermore-rowling-140815-01Дж. К. Роулинг работи поне по две нови книги, обяви самата тя в профила си в Туитър. Едната от книгите е четвъртата от поредицата за симпатичния частен детектив Корморан Страйк. За второто заглавие се знае само, че е нещо съвсем различно от цялото ù творчество до момента. Наскоро прочутата писателка си направи специален сайт, в който да коментира и дискутира с милионите си фенове работата си.

Новината излезе наяве, след като почитател я попита в социалната мрежа кога ще може да види новата ù книга. „Работя много. Но не знам коя от книгите ще бъде готова първа. Ще ви информирам възможно най-скоро“, изясни Роулинг.

Авторката на бестселъровата поредица за момчето-магьосник Хари Потър съобщи, че пише едновременно по всичките си нови проекти. Едната от тях ще излезе със собственото ù име, а другата – с псевдонима ù Робърт Галбрейт.

Стана ясно също така, че нито една от трите книги няма да е за героя от филма „Фантастични животни и къде да ги намерим“ Нют Скамандър. Както е известно, тя сама написа сценария на блокбастъра, като има план за поне още четири части от поредицата.

Серията за Корморан Страйк, от която досега са излезли три книги – „Зовът на кукувицата“, „Копринената буба“ и „В служба на злото“, пък предстои да бъде адаптирана за телевизионен сериал, който ще излезе в ефир през 2017 г. Главната роля е поверена на звездата от версията на „Тримата мускетари“ на ВВС Том Бърк.

През изминалата година за малкия екран бе филмиран и „Вакантен пост“ – първият роман на Роулинг след поредицата за Хари Потър.

Прочетете още

epa05632893 British novelist, screenwriter and film producer, J.K. Rowling attends the European Premiere of 'Fantastic Beasts and Where Tto Find Them' at Leicester Square in London, Britain, 15 November 2016. The movie opens in British cinemas on 18 November.  EPA/HAYOUNG JEON

„Икабог“ на Дж. К. Роулинг безплатно на български език

Писателката реши да подари приказката на семействата у нас и по целия свят заради ограниченията, …