Начало / Свят / Роулинг зарадва сирийче от Алепо с книгите за Хари Потър

Роулинг зарадва сирийче от Алепо с книгите за Хари Потър

cx8ip-wwiaazwz8Трогателен жест завладя интернет и вдигна още повече имиджа на авторката на поредицата за Хари Потър Дж. К. Роулинг. 51-годипната англичанка се слави с това, че обича да се рови в интернет. При поредното си сърфиране в „Туитър“ писателката попада на призив от 7-годишно момиченце, което гласи: „Гледахме филмите за Хари Потър. Много искам да прочетем и книгите“. Молбата идва от Бана Алабед от почти разрушения от войната град в Сирия Алепо.

Профилът на момичето е дело на майка й, като в него то пише, че „чете, за да забрави за войната“. Авторката отвръща в социалната мрежа на детето: „Надявам се да ги прочетеш, защото мисля, че ще ги харесаш. Много любов“. Майката обаче уточнява, че в Сирия няма от къде да намери книгите.

Роулинг, която е известна с доброто си сърце, а фондацията й „Лумос“ дава шанс за семейна обич на стотици деца, откликва веднага и праща електронен четец с книгите си в него. Отговорът на Бана виждате и на снимката й от Туитър: „Благодаря ти приятелко Дж. К. Роулинг. С обич от Алепо – Бана“. На това милионерката отговори: „И аз те обичам Бана! Мисля за теб, пазисе!“

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

maxresdefault

Пет впечатляващи факта за Дж. К. Роулинг

Създателката на Хари Потър издаде тази година и нова книга The Ink Black Heart е …