Начало / Свят / Роулинг зарадва сирийче от Алепо с книгите за Хари Потър

Роулинг зарадва сирийче от Алепо с книгите за Хари Потър

cx8ip-wwiaazwz8Трогателен жест завладя интернет и вдигна още повече имиджа на авторката на поредицата за Хари Потър Дж. К. Роулинг. 51-годипната англичанка се слави с това, че обича да се рови в интернет. При поредното си сърфиране в „Туитър“ писателката попада на призив от 7-годишно момиченце, което гласи: „Гледахме филмите за Хари Потър. Много искам да прочетем и книгите“. Молбата идва от Бана Алабед от почти разрушения от войната град в Сирия Алепо.

Профилът на момичето е дело на майка й, като в него то пише, че „чете, за да забрави за войната“. Авторката отвръща в социалната мрежа на детето: „Надявам се да ги прочетеш, защото мисля, че ще ги харесаш. Много любов“. Майката обаче уточнява, че в Сирия няма от къде да намери книгите.

Роулинг, която е известна с доброто си сърце, а фондацията й „Лумос“ дава шанс за семейна обич на стотици деца, откликва веднага и праща електронен четец с книгите си в него. Отговорът на Бана виждате и на снимката й от Туитър: „Благодаря ти приятелко Дж. К. Роулинг. С обич от Алепо – Бана“. На това милионерката отговори: „И аз те обичам Бана! Мисля за теб, пазисе!“

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

drew-perales-_dNcUN2o7Y0-unsplash

Тийн топ 50 на полугодието е под знака на Хари Потър

Най-купуваните тийн книги за първите шест месеца на 2021-а в „Хеликон” Поредицата на Дж. К. …