Начало / Свят / Боб Дилън няма да се яви на церемонията по връчването на Нобела

Боб Дилън няма да се яви на церемонията по връчването на Нобела

LOS ANGELES, CA - FEBRUARY 06: Bob Dylan speaks onstage at the 25th anniversary MusiCares 2015 Person Of The Year Gala honoring Bob Dylan at the Los Angeles Convention Center on February 6, 2015 in Los Angeles, California. The annual benefit raises critical funds for MusiCares' Emergency Financial Assistance and Addiction Recovery programs. For more information visit musicares.org. (Photo by Kevin Mazur/WireImage)

Боб Дилън даде ясно да се разбере, че не му пука много за Нобеловата награда за литература, обяви сп.“Ескуайър“. Според изданието американецът смята да не уважи с присъствието си церемонията по официалното връчване на наградите от Шведската академия. Пищното тържество ще се състои на 10 декември в Стокхолм.

Според агенция АП Дилън е обявил, че предпочита да получи приза си „лично, но други ангажименти за това за съжаление са невъзможни“.

Поведението на американският поет с китара спрямо Нобеловата награда е повече от противоречиво. Той отказа всякакъв коментар на новината, че е отличен с най-престижния приз за литература. Дълго време дори не отговаряше на телефонните обаждания от Стокхолм, като това му спечели критики, че е нелюбезен, невъзпитан и арогантен.

Според познатите му обаче Дилън просто е особняк, който не се интересува от „глупави неща като награди и мнението на другите“.

От Швеция пък вече са доста хладни по отношение на ексцентричния певец. „И в предишни години много лауреати по различни причини не са успявали да дойдат в Стокхолм, за да получат наградата си. Все още очакваме Нобеловата реч на г-н Дилън, която трябва – и това е единственото условие – да се представи в срок от шест месеца след датата 10 декември“, казаха от Академията.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

2018108459286843_cd8b210628_o-1395x924

Български писател получи за първи път Нобелова награда

Георги Господинов беше удостоен с отличието за физика по случай 1 април За първи път …