Начало / Свят / Рони О‘Съливан написа трилър, сравни се с Дж. К. Роулинг

Рони О‘Съливан написа трилър, сравни се с Дж. К. Роулинг

195857_bСнукър-звездата Рони О‘Съливан хвърли ръкавицата и предизвика най-известната си сънародничка в света на литературата напоследък – Дж. К. Роулинг. Авторът на биографията „Бяг“ прописа и художествена литература. Тези дни на книжния пазар във Великобритания се появи първият му трилър – „Framed“, вдъхновен от собствения му живот.

„Това ще е страхотен успех, нали? Като нова книга на Дж. К. Роулинг“, каза спортистът, известен като Ракетата. Той си пожела в интервю за БиБиСи литературна кариера, подобна на тази на авторката на Хари Потър.

„Написах няколко автобиографии. Оказа се, че писането е едно от нещата, които ми доставят удоволствие. Хареса ми целият процес по създаването на тези книги. Мисля, че издателите усетиха това и ме попитаха дали не искам да напиша роман“, каза още О‘Съливан.

Според него писането може да се окаже онова занимание, което ще направи по-лесен краят на кариерата му и ще му помогне по-безболезнено да сложи край на снукър кариерата си. „Започнах да търся занимания, които ме забавляват. Вече намерих 2-3 и знам, че щях да се чувствам добре дори и без снукъра. Знам, че играех снукър, защото ми харесваше, а не защото трябваше. Всеки има нужда от цел в живота си. Снукърът беше моята, но вече искам и други цели“, каза още Ракетата.