Начало / Свят / Рони О‘Съливан написа мръсен криминален роман

Рони О‘Съливан написа мръсен криминален роман

Ronnie_O’Sullivan_at_Snooker_German_Masters_(Martin_Rulsch)_2014-01-30_06Геният на снукъра Рони О‘Съливан ще стане официално писател през ноември. Тогава на книжния пазар ще се появи първият му роман. Става дума за „мръсно криминале“, както сам спортистът описа романа си.

40 годишният О‘Съливан е много популярен и у нас с биографията си „Бяг“. Той е петкратен световен шампион и е световен посланик на снукъра на телевизия „Евроспорт“.

Трилърът му се нарича „Framed“, а действието се развива в подземния свят в Сохо през 80-те години. Авторът описва главния си герой Франки Джеймс като млад мъж с много отговорности. Джеймс е изоставен на 15-годишна възраст от родителите си – баща му е в затвора за въоръжен грабеж, а майка му – изчезва. Джеймс управлява снукър клуб в Сохо, където се събират най-яките и силни гангстери. Франки се забърква в неприятности, когато започва да се опитва да измъкне малкия си див брат от затвора.

И двамата родители на О‘Съливан са били в затвора – баща му по обвинение в убийство, а майка му – за укриване на данъци. Така Рони остава да се грижи за по-малката си сестра.