Начало / Критика / Дай лапа и сърце

Дай лапа и сърце

„Зоро в снега” е за онези от вас, които са сигурни, че в кучетата се крие и много човечност

203319_b

Романтичната история на Паола Дзаногер е създадена всъщност за тийнейджъри. Зоро е бордър коли, което е част от Алпийската спасителна служба. Стопанинът му Бруно е от доброволците, които издирват изчезнали хора. Една нощ ги викат спешно при паднала лавина. Там Зоро за първи път надушва Лука.

Мери пък е студент по ветеринарна медицина, която работи в местния приют. С други думи, грижи се за изхвърлените, непотребните, изгубените – и изобщо, кучетата, останали без дом.

Двете сюжетни линии на Паола са обречени да се оплетат на възел, само че удоволствието това да се случи ще е чак най-накрая. Дотогава „Зоро в снега” ще гъделичка като кучешки език, залепил се току-що за ръката ви.

Добра атестация за книгата е и това, че има номинация за наградата „Стрега” в детския й раздел. Паола Дзанонер се изявява като тийн писател и блогър. Италианка е по народност и живее във Флоренция.

А Зоро е съвсем истински пес – част е от спасителния екип в Ломбардия. В книгата приема, разбира се, малко идеализиран вид, но то е за да подскаже, че кучетата са родени да ни бъдат приятели. Лука и Мери го разбират. Сега е ваш ред.

Със Зоро в снега се разходи и Краси Проданов

Прочетете още

ил.1.лесли уолтън

Пътят на Лесли Уолтън до Ава Лавендър

Ако някой беше попитал Лесли Уолтън дали ще стане писател, тя би отговорила: „ще видим”. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *