Начало / Критика / Дай лапа и сърце

Дай лапа и сърце

„Зоро в снега” е за онези от вас, които са сигурни, че в кучетата се крие и много човечност

203319_b

Романтичната история на Паола Дзаногер е създадена всъщност за тийнейджъри. Зоро е бордър коли, което е част от Алпийската спасителна служба. Стопанинът му Бруно е от доброволците, които издирват изчезнали хора. Една нощ ги викат спешно при паднала лавина. Там Зоро за първи път надушва Лука.

Мери пък е студент по ветеринарна медицина, която работи в местния приют. С други думи, грижи се за изхвърлените, непотребните, изгубените – и изобщо, кучетата, останали без дом.

Двете сюжетни линии на Паола са обречени да се оплетат на възел, само че удоволствието това да се случи ще е чак най-накрая. Дотогава „Зоро в снега” ще гъделичка като кучешки език, залепил се току-що за ръката ви.

Добра атестация за книгата е и това, че има номинация за наградата „Стрега” в детския й раздел. Паола Дзанонер се изявява като тийн писател и блогър. Италианка е по народност и живее във Флоренция.

А Зоро е съвсем истински пес – част е от спасителния екип в Ломбардия. В книгата приема, разбира се, малко идеализиран вид, но то е за да подскаже, че кучетата са родени да ни бъдат приятели. Лука и Мери го разбират. Сега е ваш ред.

Със Зоро в снега се разходи и Краси Проданов

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

E7FA3576-E31B-4835-8B56-04374DE5492C)))))))))))))))))))

Изабел: Вярвам, че всичко си има причина и правилните неща се случват, когато трябва!

Нова книга от сензацията във виртуалния свят Изабел Овчарова е име, което едва ли се …