Начало / България / „Дарът на трудностите“ от Райън Холидей: как препятствията ни водят към целта

„Дарът на трудностите“ от Райън Холидей: как препятствията ни водят към целта

darat-na-trudnostite-01_koricaДнес, в края на 2016 година, животът е по-забързан от всякога. Времето лети, не ни оставя да си поемем дъх. Телефоните, социалните мрежи, мобилните приложения, целия интернет – информацията никога не е достигала толкова бързо до хората и никога досега не е изисквала по-бързи действия. Както и информацията, носеща проблеми.

Как да се справим? Всъщност не е чак толкова сложно. Бихме могли да погледнем в миналото и да видим как са го правили хората преди нас. Умните и мъдри хора. Много велики мъже и жени са останали в историята именно заради пречките и трудностите, с които са се сблъскали. Звучи донякъде парадоксално, но всички те са успели да трансформират слабостта в сила.

Бестселърът „Дарът на трудностите“ (изд. „Скайпринт“) на Райън Холидей е книга за препятствията и тяхното „преобръщане“. Тя е основана върху стоицизма на древните философи, които не са държали на признание и оригиналност, а всеки от тях е опитвал да обясни мъдростта на великите, предавана в книги, дневници, песни, стихове… Написана прагматично и увлекателно „Дарът на трудностите“ ни показва как можем да се справим с несправедливостите, ограниченията и трудностите и да ги превърнем във възможности и успехи. Всичко започва с възприемането на проблемите и осъзнаването на собствената ни сила. След това идват правилната гледна точка и действието. А дори и да не успеем в нещо, дори да се провалим и примирим, това е пренебрежимо малка точка по пътя към целта.

Преди повече от 18 века римският император Марк Аврелий, който е цитиран многократно в книгата на Райън Холидей, извежда един основен принцип: „Препятствията пред действието стимулират действието.“ Звучи познато, нали? Всъщност, това е третият закон на Нютон, формулиран векове по-късно: „Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие.“ Е, ако се съмняваме във философията, можем да намерим потвърждение в точна наука като физиката. И така, трудностите са пред нас и очакват своето противодействие. Вижте как в „Дарът на трудностите“ на Райън Холидей, той го е обяснил по възможно най-добрия начин.

Прочетете още

misli-kato-monah-obichay-uma-si-v-pokoy-i-tseleustremenost-vseki-den-30

“Мисли като монах” и обучавай ума си в покой

Скъпи почитатели на книгите за самоусъвършенстване, моля запознайте с чаровния Джей Шети Той е тук, …