Начало / Свят / Хитлер имал тайна автобиография, написана под друго име

Хитлер имал тайна автобиография, написана под друго име

800px-Hitler_Polen_Sep._39_Josef_GierseМакар че „Моята борба“ е смятана за първата автобиография на Адолф Хитлер, историците казват, че диктаторът всъщност има и по-ранен мемоар, където се представя като „Спасителят на германците“. Новината обяви „Дойче Веле“.

Книгата излиза на пазара през 1923 г. със заглавие „Адолф Хитлер: Живот и речи“ и е първият обществен профил на бъдещия управник. Като автор е записан военният герой Виктор фон Кьорбер.

Според историка Томас Уебър, професор в Университета в Абърдийн, самият Адолф е написал този труд. Той открил този факт, докато проучвал книгата, за да открие как Хитлер се е превърнал в нацист. Уебър твърди, че в труда има сигурни доказателства, че фон Кьорбер не е автор на биографията и, че Хитлер е помолил генерал Лудендорф да намери някой консервативен писател без връзка с нацистките среди, под чието име да издаде труда си.

Професорът твърди, също така, че е открил и изказвания от Фон Кьобер, които потвърждават откритията му и доказват гения на диктатора да промотира сам личността си.

„Фактът, че Хитлер е написал биографията и речите си сам и ги е събрал в книга, подписана от друг автор, показва, че той от много рано се е вживял в ролята си на „спасител на Германия“ и е знаел как да манипулира“, твърди историкът.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …