Начало / Читатели / Книжна медитация – седем книги за края на годината

Книжна медитация – седем книги за края на годината

Мотивиращи четива за онези, които искат от живота повече

Processed with VSCO with m5 preset

Трудно е да се почувстваме добре в наши дни, а и за сериозни въпроси въобще не остава време. Обикновено сме пленници на обстоятелствата, които за жалост постепенно изпиват силите ни, докато не се появят и болести. „Бърза помощ” в такива ситуации могат да станат книгите. Много от тях съдържат ценни признания на своите автори за моментите, когато са се чувствали безсилни по отношение на живота.

Книгите за себеразвитие възпитават добри качества у нас – те ни учат да гледаме философски на провалите и да превръщаме в празник всяка малка крачка напред. Правят го и тези седем

Ето четива, които помагат да се справим със стреса и напрежението, пък и нещо повече – да преоткрием своето лично предназначение тук, в живота

236401_b

Тялото ни говори според Мишел Одул

Французинът се е посветил на шиацу, пък и на тихия глас на душата. Знае много за енергиите, които управляват телата ни, като го прилага на практика, помагайки на хората. Това прави и чрез тази своя книга – Кажи ми какво те боли, за да ти кажа защо”. Според него подсъзнанието ни има активна роля в нашите разболявания, като основната грешка, която правим ние, е това, че пропускаме да го изцерим. Време е да се запознаем със съществото в нас – може би с помощта и на написаното от французина.

223825_b

Всеки носи своите страхове, напомня Инес Субашка

Инес започва със здравословно хранене, но след това се заема с разшифроване на посланията на душата ни. Основното усилие, което е нужно да проявяваме според нея, е това да живеем по нашия начин и чрез онези неща, които ни карат да се чувстваме добре. На това посвещава и книгата си „Отвъд волята”. Смисълът да продължим търси по страниците ѝ в умението да видим живота си като на длан и да осъзнаем, че можем много повече. Резултатът ще ни изненада – защото ще сме по-осъзнати, по-способни, по-достойни.

232777_b

Време е да преобразим ума си според Шериана Бойл

Американката специализира в областта на психологията, като постепенно развива и собствен метод, наречен Емоционален детокс. Едноименната ѝ книга се превръща в бестселър само за няколко седмици. Една от най-важните черти на системата ѝ е тази, че се научаваме да преработваме своите емоции, без да говорим непрекъснато за тях и да повтаряме проблемите си. Шериана Бойл помага на хората да превърнат противоречията в животите си в източник на енергия и сила, на творчески потенциал, спокойствие и свързване с другите.

228523_b

Умствено здраве и чрез здравословната система на Антъни Уилям

Изключително успешната поредица на лечителя-медиум се разраства с още една книга – след „Най-полезните храни” или „Помощ за черния дроб” сега излиза и „Прочистване за здраве”. Американецът е изключително популярен, като има повече от 3 млн. последователи в инстаграм. И сега напомня добре позната истина – умората, безсънието са просто етап от неправилното отношение към самите нас. Прочистването е най-късият път към цялостното ни оздравяване. И най-безнадеждните хронични заболявания на епохата ни се повлияват от него. Храната може да е медитация, ако я приемаме по системата на Антъни Уилям.

227081_b

Пътеводителят за по-добър живот на Тина Търнър

83-годишната поп икона е един от малкото примери на осъзнато развитие в сферата на шоубизнеса. Преминала е през нарко- и алкохолна зависимост, но някак оцелява, за да демонстрира днес обратната страна на монетата. Идеите ѝ в пълнота обобщава нейната книга „Щастието ти отива”. Прегърнала будизма, тя превръща в най-важните неща за себе си медитацията и йога. Собствените ѝ несгоди отдавна са станали вдъхновение за духовна извисеност. Така и преподава на другите изкуството на живеенето – като поредица от падания, но и силата да продължим напред.

163953_b

Мъдрост и смелост, събрана от Дан Кединг

Чуждият пример винаги е вдъхновяващ – доказва го този писател, който събира удивително простички истории, които обаче имат едно основно качество; да заразяват с вдъхновение и оптимизъм. Когато търсим начин да се оттласнем от тежък житейски момент, винаги се нуждаем от вдъхновение – точно него ни дава безгранично Дан в своята „И това ще мине”. А за самите нас остава надеждата, че ще съберем сили и ще подредим собствената си житейска история сред неговите пълни със сили споделяния от целия свят.

25305_b

Мъдростите на Дон Мигел Руис са проверени от времето

Неговата „Четирите споразумения” е нещо като учебник, който може да ни преведе през целия живот. Затова и винаги я препоръчваме при подобни случаи – стига да се нуждаем от мотивация да продължим напред, бързо я разтваряме… И пред очите ни се разкрива свят на смирение, вяра и медитация, който бързо ни потапя в Източника и ни изправя по-силни от всякога на житейската пътека. Теоретично погледнато, „Четирите споразумения” е изградена върху принципа на трансакционния анализ – с други думи, вярването, че решенията, които взимаме сега, се основават на нещо вече изживяно, на важни някога наши ходове, които обаче сега са без значения. Остава едно – да се променим.

Седем книги за житейско вдъхновение подбра Краси Проданов

Прочетете още

annie-spratt-p1bHqLjKwi4-unsplash

Детската книга празнува заедно с Андерсен

Прекрасно е да подарите днес четиво на своя малчуган Принцът на приказките Ханс Кристиян Андерсен …