Начало / Критика / Да разчупим въображаемия си свят

Да разчупим въображаемия си свят

Мария-Десислава Щиплийска, Хеликон Славейков

201298_b„Най-големите лъжи в историята II“ на Ха. А. Мелер е книга, която разтърсва светове. Малко са четивата, които излъчват такава искреност и яснота. Тук ще намерите отговори на въпроси, които просто забравяме да си зададем. Авторът ни кара да се замислим за историята като средство за бетониране на властови позиции, за възпяване на определен владетел, за тласък на някое убеждение – религия, идеология или светоглед. Той гледа на нея като на оръжие, използвано от комунистите, националсоциалистите и всички заинтересовани.
В „Най-големите лъжи в историята II“ ще намерите цитата от Волтер, че „Историята е като Мисисипи от лъжи“. Замислете се върху това преди да започнете книгата, защото тя ще разруши вашата представа за света. В нея се развенчават редица митове, тя е преглед на най-интересните казуси в историята, започвайки от далечната ни древност.
В този труд ще разберете каква е връзката между древните персийци и християнството и как култът към бог Митра му е повлиял. Ще стигнете до извода, че религиозните учения са взаимносвързани, ще разберете ролята на Заратустра, какво е всъщност Армагедон и откъде произлиза. Книгата развенчава и ред мистерии около Френската революция. Подробен обзор ще ни покаже какво всъщност е комунизмът, кои са Маркс, Ленин и Коба.
„Най-големите лъжи в историята II“ представя протоколите на мъдреците от Цион като най-опасната фалшификация в историята и прави преглед на редица други важни такива. Призовавам ви – прочетете тази книга, нека заедно разчупим своя въображаем свят.

Прочетете още

410052481_887343836099175_19064075206214591_n

Ибрахим Карахасан–Чънар: „Турците казват само на българите „комшу“

Книгата му „Кратка история на Турция“ се превежда сега и на турски Писател, анализатор и …