Начало / България / Илиян Любомиров ще представи „Лято“ в „Хеликон Русе“

Илиян Любомиров ще представи „Лято“ в „Хеликон Русе“

iliyanЛятото вече е спомен. Но не и с Илиян Любомиров. Новата стихосбирка на един от най-популярните съвременни млади поети „Лято“ вече е на пазара и ще бъде представена в „Хеликон Русе“. Това ще се случи на 20 октомври от 19:30.

Илиян Любомиров, познат и с псевдонима си Августин Господинов, разбуни позаспалите духове в литературните и поетични кръгове още с дебютната си стихосбирка „Нощта е действие“. Той е роден през 1990 г. в София. Израства и получава средното си образование в немска гимназия в столицата, а след това заминава за Берлин, за да следва политология. През 2012 г. създава литературния проект Letters of flesh и започва да подписва своите текстове под псевдонима Августин Господинов. През 2014 г. печели първи награди на фестивалите София: Поетики и Alter Native в Пловдив.

През 2015 г. става лауреат на 43-тото издание на фестивала за дебютна литература „Южна пролет“ в град Хасково с „Нощта е действие“. За нея получава и номинации за най-престижната поетична награда в България „Иван Николов“. Негови стихотворения са публикувани в „Литературен вестник“, „Открита литература“, списание „Страница“, Liternet, Кlaxon Press Journal, списание „Море“ и други, както и в редица списания за литература във Великобритания, сред които Rаceme magazine и Modern Poetry in Translation. Превеждан и издаван на английски, немски, испански, френски, иврит. През 2016 г. съвместно с Ирена Иванова, Димитър Стоянович и Лъчезар Аврамов създава Творческа академия „Валери Петров“. Тази година получава номинация и за Будител на годината.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Traced by Maria

Нарисувани като живи. Омагьосващи картини от една бразилка

Марта Пентер създава платната си в стила на свръхреализма Свободни и игриви. Летни и дори …