Начало / България / Илиян Любомиров ще представи „Лято“ в „Хеликон Русе“

Илиян Любомиров ще представи „Лято“ в „Хеликон Русе“

iliyanЛятото вече е спомен. Но не и с Илиян Любомиров. Новата стихосбирка на един от най-популярните съвременни млади поети „Лято“ вече е на пазара и ще бъде представена в „Хеликон Русе“. Това ще се случи на 20 октомври от 19:30.

Илиян Любомиров, познат и с псевдонима си Августин Господинов, разбуни позаспалите духове в литературните и поетични кръгове още с дебютната си стихосбирка „Нощта е действие“. Той е роден през 1990 г. в София. Израства и получава средното си образование в немска гимназия в столицата, а след това заминава за Берлин, за да следва политология. През 2012 г. създава литературния проект Letters of flesh и започва да подписва своите текстове под псевдонима Августин Господинов. През 2014 г. печели първи награди на фестивалите София: Поетики и Alter Native в Пловдив.

През 2015 г. става лауреат на 43-тото издание на фестивала за дебютна литература „Южна пролет“ в град Хасково с „Нощта е действие“. За нея получава и номинации за най-престижната поетична награда в България „Иван Николов“. Негови стихотворения са публикувани в „Литературен вестник“, „Открита литература“, списание „Страница“, Liternet, Кlaxon Press Journal, списание „Море“ и други, както и в редица списания за литература във Великобритания, сред които Rаceme magazine и Modern Poetry in Translation. Превеждан и издаван на английски, немски, испански, френски, иврит. През 2016 г. съвместно с Ирена Иванова, Димитър Стоянович и Лъчезар Аврамов създава Творческа академия „Валери Петров“. Тази година получава номинация и за Будител на годината.

Прочетете още

Qs8Km9djuTzh3HMEECQ1Kpj7dJOmBXXabZ7FGL9Q

Софийските паркове стават библиотеки през август

Наред с книгите, ще има театър и музика „Зелени библиотеки“ е инициатива на Столична библиотека, …