Начало / Свят / Щастливци ще спечелят Хелоуин в замъка на граф Дракула

Щастливци ще спечелят Хелоуин в замъка на граф Дракула

night-at-dracula-6_travel_airbnb-largeДенят на Вси Светии, отбелязван все по-масово и в България, е един от най-тачените празници в католическия свят. Хелоин е повод за купони, щуротии, маски и обръщане към мрачните митове, легенди и традиции. И разбира се, един от най-обичаните в тези дни герои е граф Дракула.

Тази година малцина щастливци ще имат шанс за изключителен Хелоин. Те ще могат да преспят в двореца на зловещия герой, описан така добре от Брам Стокър. Двама от участниците в лотария ще могат да преспят в специално приготвени като легла ковчези в замъка Бран в Трансилвания. Именно там е пребивавал румънският герой Влад Тепеш, вдъхновил Стокър.

Замъкът в Карпатите от години е основна туристическа дестинация за всички гости на Румъния. Той е посещаван ежегодно от над 630 000 туристи от цял свят. От тази година замъкът има нова функция – леглова база.

night-at-dracula-5_travel_airbnb-largeСайтът за настаняване AirBnB пък пусна най-любопитната оферта – Хелоуин за двама, които ще получат безплатно вино и вечеря. Техен домакин ще е наследник на самия Брам Стокър, който ще играе ролята на героя от книгата Джонатан Харкър. „Искам да направя преживяването за тези двама фена истинско и незабравимо. Искам и да покажа реалистично легендата от тази прекрасна страна, която слага началото на Дракула. Победителите в томболата ще бъдат докарани в замъка в карета. Приготвен им е и специален тур в замъка, а на свещи ще им бъде сервирана обичайна вечеря – пилешки паприкаш. Условието е да не ползват чесън за отблъскване на вампири, нито пък сребърни бижута. Селфитата също са забранени.

Всички, желаещи да спечелят, трябва да опишат кратко това, което биха казали при среща очи в очи с Граф Дракула.

Замъкът Бран е била военна крепост, в която пребивава Влад Тепеш през 1942 г. След Първата световна война крепостта е дадена на Кралица Мари, преди това известна като принцеса Мари от Единбург. Тя я оставя на дъщеря си принцеса Илеана. През 1948 г. комунистическият режим я национализира и отнема от принцесата. През 2006 г. крепостта е върната на наследниците на Илеана – сина й Доминик Хапсбург, пенсиониран нйоркски архитект. Днес замъкът се менажира от компания, която го отдава под наем за сватби, корпоративни събития и др.

Прочетете още

6UPlIYKxZqUR6Xbpgu1JKG0J7UC

Дракула оживява за пореден път на голям екран

Подготвят нов филм по легендарната книга Брам Стокър издава романа си преди 123 години, като …