Начало / Свят / Полицейска проверка: Набедиха Иън Ранкин за крадец

Полицейска проверка: Набедиха Иън Ранкин за крадец

Ian_Rankin_signing_Dark_Entries_in_Forbidden_Planet_Edinburgh_06Иън Ранкин е известен с криминалните си сюжети и разследванията на прочутия си герой – детектив Джон Ребус. Опитът му в създаването и разплитането на криминални загадки обаче се обърна срещу писателя.

Полиция се появи в дома на известния автор, за да го разпитва като обикновен заподозрян в случай на обир в квартала му в Единбург. Според „жертвата“ на престъплението, някой, приличащ удивително на Ранкин, е бил забелязан на местопрестъплението. Оказа се, че 56-годишният писател действително е бил в района на обира, но заедно със сина си – 24-годишния Джак, за да му помогне с преместването в нов дом. Така Йън бил и видян – натоварен с торби и кашони с компютри и оборудване.

„Появиха се две ченгета на вратата. Явно в квартала има бдителни съседи, които веднага са алармирали, че има обир. И да, наистина бяхме двамата с Джак, като явно сме се държали подозрително, докато сме разнасяли багаж надолу-нагоре по улицата, на която живеем. Но е смешно. Подозрителен? Аз? Ха!“, написа в Twitter Ранкин.

Разбира се, всичко се разминало, след като ситуацията била обяснена.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

sombrero-1082322_1920

Старчетата, които превзеха книгите

Новината, че двама немски пенсионери са избягали от дома за възрастни хора, в който живеели, …