Начало / Свят / Полицейска проверка: Набедиха Иън Ранкин за крадец

Полицейска проверка: Набедиха Иън Ранкин за крадец

Ian_Rankin_signing_Dark_Entries_in_Forbidden_Planet_Edinburgh_06Иън Ранкин е известен с криминалните си сюжети и разследванията на прочутия си герой – детектив Джон Ребус. Опитът му в създаването и разплитането на криминални загадки обаче се обърна срещу писателя.

Полиция се появи в дома на известния автор, за да го разпитва като обикновен заподозрян в случай на обир в квартала му в Единбург. Според „жертвата“ на престъплението, някой, приличащ удивително на Ранкин, е бил забелязан на местопрестъплението. Оказа се, че 56-годишният писател действително е бил в района на обира, но заедно със сина си – 24-годишния Джак, за да му помогне с преместването в нов дом. Така Йън бил и видян – натоварен с торби и кашони с компютри и оборудване.

„Появиха се две ченгета на вратата. Явно в квартала има бдителни съседи, които веднага са алармирали, че има обир. И да, наистина бяхме двамата с Джак, като явно сме се държали подозрително, докато сме разнасяли багаж надолу-нагоре по улицата, на която живеем. Но е смешно. Подозрителен? Аз? Ха!“, написа в Twitter Ранкин.

Разбира се, всичко се разминало, след като ситуацията била обяснена.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

3934

Откраднаха книги за над 2 милиона паунда

Като „необичаен” определят последния голям обир в Лондон – антикварни книги на стойност над 2 …