Начало / Читатели / Анатомия на читателския кът

Анатомия на читателския кът

reading-nook-on-a-windowsillВреме е да създадете перфектния читателски кът, който със сигурност заслужавате. Важно е човек да има и такива място в дома си. Защото леглото е за спане, диванът е за гледане на телевизия и забавление, бюрото е за работа.

Тогава къде да четем?

Всъщност верният отговор е навсякъде и по всяко време, но все пак читателският кът ще издигне четенето ви до съвсем друго ниво на удоволствието.

Затова ето 3 стъпки, в които лесно да изградите своето перфектно кътче.

 

e237f17861fa312516af3f2f3aaefe37Стъпка 1: Намерете правилното място

Намерете приятен ъгъл, който не е прекалено претрупан, където няма да ви разсейва телевизорът, а светлината е добра. Трябва ви и пространство за това, което предстои. Защото когато се настаните в собственото си читателско кътче, трябва да можете да изключите всичко извън него.

 

cce00001Стъпка 2: Столът

Тази стъпка варира, но е важно столът да поддържа тялото в комфортна позиция за дълго време. Много читатели избират и табуретка за крака в комплект. Що се отнася до подлакътниците, облегалката за глава и градусът на наклон на стола – те са изцяло ваше решение и зависят от това каква е любимата ви поза за четене.

 

b2d8371d6924a637d175db3512fc4b03Стъпка 3: Аксесоари

След като се сдобиете с перфектния стол е време да направите читателския си кът наистина уютен. Можете да добавите килимче и лампа, а защо не и красива картина на стената за допълване на настроението.

Накрая ще получите кът, който изпълнява своята основна функция – да е предразполагащо към четене място. За целта трябва да е уютно, да е красиво и да носи вашия собствен почерк. Може би последната препоръка е да предвидите и малка масичка до креслото, за да не ви се налага да отскачате далече за любимата си чаша чай.

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

timothy-dykes-yd4ubMUNTG0-unsplash

Господа, четете!

Статистиките категорично са в полза на жените Книжният пазар съществува благодарение на по-нежната половина от човечеството. …