Начало / Читатели / Анатомия на читателския кът

Анатомия на читателския кът

reading-nook-on-a-windowsillВреме е да създадете перфектния читателски кът, който със сигурност заслужавате. Важно е човек да има и такива място в дома си. Защото леглото е за спане, диванът е за гледане на телевизия и забавление, бюрото е за работа.

Тогава къде да четем?

Всъщност верният отговор е навсякъде и по всяко време, но все пак читателският кът ще издигне четенето ви до съвсем друго ниво на удоволствието.

Затова ето 3 стъпки, в които лесно да изградите своето перфектно кътче.

 

e237f17861fa312516af3f2f3aaefe37Стъпка 1: Намерете правилното място

Намерете приятен ъгъл, който не е прекалено претрупан, където няма да ви разсейва телевизорът, а светлината е добра. Трябва ви и пространство за това, което предстои. Защото когато се настаните в собственото си читателско кътче, трябва да можете да изключите всичко извън него.

 

cce00001Стъпка 2: Столът

Тази стъпка варира, но е важно столът да поддържа тялото в комфортна позиция за дълго време. Много читатели избират и табуретка за крака в комплект. Що се отнася до подлакътниците, облегалката за глава и градусът на наклон на стола – те са изцяло ваше решение и зависят от това каква е любимата ви поза за четене.

 

b2d8371d6924a637d175db3512fc4b03Стъпка 3: Аксесоари

След като се сдобиете с перфектния стол е време да направите читателския си кът наистина уютен. Можете да добавите килимче и лампа, а защо не и красива картина на стената за допълване на настроението.

Накрая ще получите кът, който изпълнява своята основна функция – да е предразполагащо към четене място. За целта трябва да е уютно, да е красиво и да носи вашия собствен почерк. Може би последната препоръка е да предвидите и малка масичка до креслото, за да не ви се налага да отскачате далече за любимата си чаша чай.

 

Прочетете още

nepr

Непрочетените книги заемат все повече място у дома

Купуват се повече заглавия, но те остават за „по-добри времена“ А всъщност четенето е по-модерно от …