Начало / Свят / Джордж Мартин и Apple пуснаха интерактивна версия „Игра на тронове“

Джордж Мартин и Apple пуснаха интерактивна версия „Игра на тронове“

107591_bТехнологиите променят навиците на читателите. Този факт осъзнава и един от най-обичаните фентъзи автори на нашето време Джордж Р. Р. Мартин. В крак с модата писателят създаде заедно с Apple интерактивно приложение за четене на култовата поредица „Песен за огън и лед“.

В новото електронно издание е създаден „цял свят с допълнително съдържание“ за книгите. Включени са и части от предстоящата да излезе и чакана с огромен интерес шеста част от серията „The Winds of Winter“.

Апликацията е създадена по повод 20-та годишнина от излизането на първата книга „Игра на тронове“. В нея има интерактивно ръководство за всички герои, детайлни анотации на книгите, пътешествия, родословно дърво на всеки и аудио клипове.

„Навлизаме в нов период в историята на книгоиздаването. Дигиталните книги дават възможност на читателите да съпреживеят целия им богат свят, второстепенните моменти и допълнения, до които досега не са имали достъп. Всичко, което досега ги е обърквало, е по-лесно разбираемо, само с едно плъзгане на пръста по екрана. Това наистина е удивителна нова стъпка в света на книгите“, похвали се самият Мартин.

Очаква се дигитално да се появят и другите книги от поредицата. Приложението за „Сблъсък на крале“ е планирано за 27 октомври, „Вихър от мечове“ – за 15 декември, „Пир за врани“ – през февруари 2017 г., а през март догодина – „Танц на дракони“.

Все още няма официално обявена дата за излизането на хартиеното издание на „The Winds of Winter“, обявиха пък от „Харпър Колинс“. Последната информация е, че книгата ще е на пазара на 9 март, но тя е неофициална от френския клон на „Амазон“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

maxresdefault-32

Книги, от които лъха майсторство

Джордж Мартин стана на 70 Мястото му е до Толкин Единият е Дж. Р. Р. М. …