Начало / България / Нов роман в серията за смъртта от Нора Робъртс

Нов роман в серията за смъртта от Нора Робъртс

nora-roberts_novo_iliuzii-v-smurttaНа 20 септември излиза романът „Илюзии в смъртта“ от Нора Робъртс. Внушителното творчество на световноизвестната писателка надвишава 209 романа. Нейни заглавия присъстват постоянно в класацията на „Ню Йорк Таймс“ за бестселъри и често я оглавяват. Робъртс е първият автор, намерил своето почетно място в Американската асоциация на авторите на романтични четива.
Поредицата си „В смъртта“ започва с мистификация, като публикува под псевдонима Джей Ди Роб. Но стилът й на писане и увлекателният сюжет бързо я издават. След излизането на дванадесетото заглавие от серията Нора Робъртс признава авторството си и името й се появява на корицата. Както главните герои, Ив и Рурк, така и второстепенните персонажи,  печелят безпрецедентния читателски интерес. Почитателите изпращат купища писма с въпроси и препоръки за развитието на сюжетната линия и за съдбата на любимите си герои.
Неочакваните обрати, любовната страст, енергичното действие и криминалната нотка превръщат всеки неин роман в тотален хит. Сега след големия успех на „Родени в смъртта”, „Спомени в смъртта”, „Създадени в смъртта”, „Невинни в смъртта”,  „Обещания в смъртта”, „Сродници в смъртта”, „Фантазии в смъртта“, „Наслада  в смъртта”, „Предателство  в смъртта“, „Далас в смъртта“ и „Слава в смъртта“, почитателите на серията могат да се насладят и на следващата книга – „Илюзии в смъртта” (изд. „Хермес“). И тук Робъртс не изневерява на характерния си почерк, отличаващ се с динамични моменти, спиращи дъха.

Лейтенант Ив Далас не вярва, че нещо може да я шокира. Докато не пристига на ужасяващото местопрестъпление в нюйоркски бар. Заведението се посещава предимно от корпоративни служители, които идват да разтоварят стреса на питие с колеги или приятели след работа. Но въпросната вечер се случва нещо необяснимо. Изведнъж всички стават нервни и агресивни, започват да се обиждат и нараняват взаимно. След четвърт час над осемдесет души – посетители и работещи в бара – са мъртви, а десетина са тежко ранени. Пристигналите на местопрестъплението полицаи и парамедици заварват кошмарна гледка от трупове с ужасни рани от самозащита и нападение. Оцелелите говорят за халюцинации като чудовища и рояци пчели, за внезапно главоболие и мощен прилив на страх, ярост и параноя.
Резултатите от лабораторните изследвания показват, че хората в бара са били изложени на непозната и много опасна комбинация от опиати, която се пренася по въздуха. Това изправя Ив пред отговорната задача да предотврати надвисналото зло, което може да доведе до масови безредици и смърт.

Прочетете още

BackmanBacklist_feat

Фредрик Бакман проби сред бестселърите на „Ню Йорк Таймс”

Обичаната у нас „Тревожни хора” е втора На върха при художествените – раздел комбинирани печатни …