Начало / Класации / Други / Книга за Вяра, книга за Надежда, книга за Любов, книга за Мъдрост и книга за София

Книга за Вяра, книга за Надежда, книга за Любов, книга за Мъдрост и книга за София

%d0%b2%d1%8f%d1%80%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%b6%d0%b4%d0%b0-%d0%bb%d1%8e%d0%b1%d0%be%d0%b2-copy Имало някога, през втората половина на първи век в Рим, една благочестива жена, християнка, която се казвала София. Тя имала три дъщери, които носели имената на християнски добродетели – Вяра, Надежда и Любов.

Четирите изповядвали своята вяра открито. Като разбрал това, император Адриан заповядал да ги доведат при него. Той се опитал да ги убеди да принесат жертва на богинята Артемида, но младите момичета – Вяра била на 12 г., Надежда – на 10, а Любов – на 9 г.,  останали непреклонни, тогава императорът заповядал да ги изтезават жестоко.

Майка им била принудена да гледа страданията на децата си. Тя обаче проявила необикновена сила през цялото време. Момичетата не издържали на изтезанията и починали, а императорът разрешил на св. София да вземе телата им и да ги погребе. Три дни след смъртта на децата си умира и майка им, която също била погребана при тях.

Мощите на светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов почиват от 777 г. в Елзас, Франция.

В памет на четирите мъченици на 17 септември се отбелязва денят на вярата, надеждата, любовта и мъдростта. Празникът е и официален ден на столицата София.

Предлагаме Ви пет книги, с които можете да отбележите този ден.

121461_b„Вяра имам“ от Мадлен Алгафари

„С вяра се постига промяната! Усещаме се не просто жива, а щастливо жива, защото ВЯРА ИМАМ! Надявам се, че всеки от вас ще открие в тази книга поне малък жокер за постигането на личното си щастие. И с това да допринесе за спасяването на живота на планетата! Защото всички ние сме един организъм! Боледуването на част от него разболява цялото. Излекуването на част от него лекува цялото! Да повярваме в това, означава да сме хора – да повярваме в звездите, без да ги виждаме! Така, както вярва моята малка шестгодишна пациентка, чиято рисунка избрах за корица – тя вижда звездите и през деня! Всички го можем! Но само ако вярваме!“, това казва авторката за този сборник.

А ако го прочетете, вярата може би ще се върне у вас.

201510_b„Винаги има надежда. 150 притчи за изкуството на живота“ съставител Калина Петрова

Тази колекция от 150 притчи може да се превърне в незаменим пътеводител по пътя на личните търсения за всеки. Тя е за всеки, които е поизгубил надежда, или е в труден период от живота си, загубил е посоката, търси себе си и се нуждае от малка подкрепа.

Винаги има надежда…

152581_b„Любов“ от Елиф Шафак

Книга, което с годините се превърна в едно от най-големите доказателства за любов. И не само заради заглавието си.

40-те правила на любовта на суфи-мъдреца и поет Руми са всесилни и винаги валидни.

Убедете се, ако вече не сте чели шедьовър на турската авторка.

126197z„Енциклопедия на женската мъдрост и остроумие“

Време е и за малко хумор, но и мъдрост. В този сборник са събрани ценни цитати от стотици мъдри жени.

Книгата със сигурност е мъдър подарък за всеки, празнуващ днес.

200013_b„София и балканската модерност“ от Зорница Велинова и Ивайло Начев

Книгата обединява изследванията на двама историци в една от слабо развитите сфери на българската историческа наука, каквато е социалната и в частност градската история. В основата му стоят две наскоро защитени докторски дисертации като сравнителното изследване на Белград и София и това върху Загреб, Любляна и Сараево.

Това е едно от последните урбанистични изследвания за столицата на България, което е повече от любопитно.

187633_bИ накрая: „Вяра, Надежда, Любов“ – юбилейно издание, което е посветено на няколко важни годишнини, свързани с Учителя Петър Дънов и неговото дело:

– 150 години от рождението на Петър Дънов;

– 70 години, откакто е напуснал този свят;

100 години от първата публична беседа на Учителя.

Мъдрите съвети на Учителя, правилата за ежедневието и знанията, пренесени от полетата на Духа, са все така актуални. Любовта, Мъдростта и Истината са неподвластни на времето. Всеки, който се е докоснал до думите на Учителя, може да усети живата сила в тях. Сила, която трансформира негативните емоции, внася светлина в ума и покой и радост в душата.

 

Прочетете още

socrates-7738773_1280

Притчата за Сократ и трите сита или колко важни са истината и добротата днес

Древногръцкият философ вярвал в безусловната истина „Аз знам, че нищо не знам“ – мъдрецът е …