Начало / Читатели / Диана Габалдон е страхотен автор

Диана Габалдон е страхотен автор

Мария-Десислава ЩИПЛИЙСКА, Хеликон Славейков

181627_bТрудно е да определиш жанра на „Друговремец“, защото в него се преплитат много неща в едно. Това е исторически роман, носещ духа на отминала епоха. Историята, която започва в не толкова далечната 1945 година, внезапно ни изхвърля в бурните времена на 1743 година насред дивите Шотландски планински райони. До тук  само в първите няколко страници имаме смесица на историческия сюжет с фантастичния, този който позволява пътуването във времето. В следващите страници се сблъскваме с вярвания за вещици, друиди и водни духове. Всички те са характерни за фентъзи реалността. Но все пак романът остава някак част от реалността.
Честно казано като видях обема на тази книга – не малкото 880 страници – се почувствах силно демотивирана да я прочета. Успеете ли да да превъзмогнете тези си предразсъдъци, не мисля, че ще съжалявате.
Диана Габалдон е страхотен автор. Съумяла е да въплъти духа на цяла една епоха в своите книги. От страниците на романа можете да доловите уханието на свежия и чист планински въздух на някога дивата и необятна Шотландия. Няма как да не се влюбите в героите ѝ. Образът на Джейми ще се отпечата в съзнанието ви, предизвиквайки силни и вълнуващи емоции. Искрено ще тръпнете за живота на Клеър и яростно ще ненавиждате Рандал. Толкова истински са изградените персонажи.
Сюжетът в „Друговремец“ надали ще ви разочарова, просто защото няма с какво. Историята е непозната, затрогваща… на моменти ще ви кара да се смеете, а в други да тъжите. Насладете се на тази книга, на сюжета, на персонажите, но най-вече на завидните ѝ белетристични умения, с които ни позволява да се потопим в един почти напълно непознат ни свят.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Tsanko_Lalev

Цанко Лалев: Във всеки млад човек се крие герой

„Домът на пчелите“ е книга, която съчетава няколко жанра – фентъзи, трилър, исторически роман и …