Начало / Свят / Глуховски, Улицка и Гърция – атракциите на Московския панаир на книгата

Глуховски, Улицка и Гърция – атракциите на Московския панаир на книгата

mmkvyaОт днес до 11 септември ще продължи най-големият форум за книги в Русия – Московският панаир на книгата. Над 600 събития са включени в програмата, като се очаква участието на над 500 издателства.

Почетна страна-гост на панаира е Гърция. Повод за това е, че 2016 г. бе обявена за година на руско-гръцкия културен обмен. През май Русия бе специален гост на Панаира на книгата в Солун. Сред мероприятията в Москва пък са включени прожекции на гръцки филми и дори интерактивни курсове по изучаване на гръцки език. Сред гостите пък ще е 91-годишната писателка Алки Зеи, която лично ще представи последното издание на книгата си „The Tiger in the Shop Window (a.k.a. Wildcat Under Glass)“.

Общо 37 чуждестранни делегации ще гостуват на Россия-примет-участие-в-Каирской-книжной-выставке. С 48 издателства ще се представи Китай. Предвиден е и мастърклас по изучаване на китайски език. Любопитно ще е присъствието на Куба. Представителите на карибската държава ще се фокусират върху 90-тата годишнина на лидера Фидел Кастро като представят изложба с фотоси от управлението му.

С най-голямо любопитство обаче се очаква срещата с някои от големите звезди на руската литература. Пиронът на програмата е Дмитрий Глуховски, който ще представи книгите от поредицата „Метро“. Сред гостите ще е и Людмила Улицка. За първи път пред публика ще бъде представена и новата книга на Виктор Пелевин: „Лампата на Матусала, или Последната битка на чекистите и масоните“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

88416943_2414302638811594_6244087484297248768_n

Панаирът на книгата в Брюксел се провежда въпреки коронавируса

В изложението се включи и българско издателство Париж, Лондон и Лайпциг отменят книжните си събития …