Начало / Свят / Издават версия на последната книга за Хари Потър за читатели с дислексия

Издават версия на последната книга за Хари Потър за читатели с дислексия

Harry_Potter_and_the_Cursed_Child_Special_Rehearsal_Edition_Book_CoverПослендата книга от поредицата за Хари Потър – сценарият на едноименната пиеса „Harry Potter and the Cursed Child“ ще бъде издадена в нова версия – специално за читатели с дислексия. Това съобщи в.“Индипендънт“.

Кралският национален институт за слепи хора, заедно с издателство „Литъл Браун“ обединиха усилията си и направиха специално брайлово издание, а освен това – огромно издание за читатели, които не виждат добре. Предстои и аудио вариант на бестселъра на това лято.

„Направихме книгата достъпна за много слепи хор и такива, които частично са загубили зрението си. Целта ни е да променяме животите на тези хора, да сложим край на тяхната изолация и да разширим кръгозора им. Прекрасно е, че и те ще могат да прочетат последната книга за Хари Потър заедно с останалите почитатели на поредицата“, коментира Стив Тейлър от Кралския национален институт за слепи хора.

Същевременно учени от Университета на Южен Уелс пък подготвят специално издание през септември за читатели с дислексия. То ще е с по-дебела хартия, по-големи букви и специален несерифен шрифт. „Много сме горди, че ще предоставим възможност на голям процент от населението, което страда от дислексия и ще направим достъпна работата на Дж. К. Роулинг за тях“, каза един от идеолозите на проекта Доминик Уайт.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

JK-Rowling_02-1

Дж. К. Роулинг продава по-малко заради своите изказвания

Интересът към книгите ѝ спадна с повече от 10% Причината за по-малкия интерес са всъщност …