Начало / Читатели / „Илън Мъск: PayPal, Tesla, SpaceX и походът към невероятното бъдеще“ oт Ашли Ванс

„Илън Мъск: PayPal, Tesla, SpaceX и походът към невероятното бъдеще“ oт Ашли Ванс

200728_bМария-Десислава Щиплийска

Не всеки обича да чете биографии. „Илън Мъск: PayPal, Tesla, SpaceX и походът към невероятното бъдеще“ бе първата, която захващам. И останах силно впечатлена.

Когато става дума за четене на биография винаги трябва да се съобразиш с това, че в нея е изразено субективното мнение на автора – в случая Ашли Ванс. В случая обаче той се старае се да остане обективен, разглежда всички страни на монетата, като за целта е провел и много интервюта. Просто, за да достигне до „истината“, неговата истина.

Тази книга си заслужава споделеното време, защото тя ни запознава с изключително интересна личност – Илън Мъск. Много съществителни и епитети биха могли да бъдат добавени след неговото име – предприемач, учен, иноватор… милярдер. Той е всяко едно от тях, но интересен е пътят, който е извървял, за да стигне до тук. Това представлява книгата на Ванс – описание на дългият път, който е бил извървян от него в стремежа му да промени света към по-добро.

Всяко от предприетите му начинания го е доближавало с крачка по-близко до човека, който познаваме днес. Интересно е да проследим професионалния път на един от най-рисковите предприемачи в историята. Най-ценно в книгата обаче е запознаването с възгледите на Илън Мъск за света. Идеите, които той има, са от една страна плашещи, а от друга – действителни и  осъществими. Редно е всеки да има възможността да се запознае с образа на бъдещето през очилата на толкова интересна фигура – Илън Мъск – предприемач, милиардер и мечтател.

Прочетете още

200728_b

Единствената официална биография на Илън Мъск вече е в България

Илън Мъск – човекът зад PayPal, Tesla Motors, SpaceX, SolarCity, Hyperloop и идеята за глобална …