Начало / Класации / Други / Дж. К. Роулинг вече е трета по богатство според „Форбс“

Дж. К. Роулинг вече е трета по богатство според „Форбс“

9-Jk-Rowling-RexДж. К. Роулинг се изстреля на трето място по богатство сред писателите според „Форбс“. Една от причините, разбира се, е популярността и успеха на последната, осма книга от поредицата за Хари Потър – пиесата „Harry Potter and the Cursed Child“. Според изданието тя е спечелила 19 милиона лири.

Все още на върха обаче е Джеймс Патерсън. Той е на върха с приходи от 95 милиона долара. Втори е създателят на детските графични романи за Дръндьото Джеф Кини с 19,5 милиона долара за 2015 г.

Патерсън най-вероятно ще запази лидерството си и догодина, твърдят анализаторите. През 2015 г. той създаде собствен импринт за деца, както и серия от по-евтини романи за бързо четене, обединени в поредицата BookShots.

В десетката се появи авторката на „Момичето от влака“ Паула Хоукинс. Тя дебютира на девето място с приходи от 10 милиона долара, колкото са спечелили авторът на „Вината в нашите звезди“ Джон Грийн и писателката, станала популярна със серията „Дивергенти“ Вероника Рот.

„Момичето от влака“ бе абсолютен хит миналата година, като от нея бяха продадени 11 милиона копия. Романът се върна в класациите за най-продавани книги наскоро след излизането на едноименния филм с Емили Блънт в главната роля.

Хоукинс изпревари в подреждането Джордж Р. Р. Мартин. Авторът на епоса „Песен за огън и лед“ дели 12-то място с 9,5 милиона долара.

Прочетете още

epa05632893 British novelist, screenwriter and film producer, J.K. Rowling attends the European Premiere of 'Fantastic Beasts and Where Tto Find Them' at Leicester Square in London, Britain, 15 November 2016. The movie opens in British cinemas on 18 November.  EPA/HAYOUNG JEON

„Икабог“ на Дж. К. Роулинг безплатно на български език

Писателката реши да подари приказката на семействата у нас и по целия свят заради ограниченията, …