Начало / Класации / Други / Дж. К. Роулинг вече е трета по богатство според „Форбс“

Дж. К. Роулинг вече е трета по богатство според „Форбс“

9-Jk-Rowling-RexДж. К. Роулинг се изстреля на трето място по богатство сред писателите според „Форбс“. Една от причините, разбира се, е популярността и успеха на последната, осма книга от поредицата за Хари Потър – пиесата „Harry Potter and the Cursed Child“. Според изданието тя е спечелила 19 милиона лири.

Все още на върха обаче е Джеймс Патерсън. Той е на върха с приходи от 95 милиона долара. Втори е създателят на детските графични романи за Дръндьото Джеф Кини с 19,5 милиона долара за 2015 г.

Патерсън най-вероятно ще запази лидерството си и догодина, твърдят анализаторите. През 2015 г. той създаде собствен импринт за деца, както и серия от по-евтини романи за бързо четене, обединени в поредицата BookShots.

В десетката се появи авторката на „Момичето от влака“ Паула Хоукинс. Тя дебютира на девето място с приходи от 10 милиона долара, колкото са спечелили авторът на „Вината в нашите звезди“ Джон Грийн и писателката, станала популярна със серията „Дивергенти“ Вероника Рот.

„Момичето от влака“ бе абсолютен хит миналата година, като от нея бяха продадени 11 милиона копия. Романът се върна в класациите за най-продавани книги наскоро след излизането на едноименния филм с Емили Блънт в главната роля.

Хоукинс изпревари в подреждането Джордж Р. Р. Мартин. Авторът на епоса „Песен за огън и лед“ дели 12-то място с 9,5 милиона долара.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Copy-of-Copy-of-Copy-of-Copy-of-Copy-of-Quote-Card-65-768x403

Паула Хоукинс написа нов бестселър след „Момичето от влака”

Книгата е първа в класациите A Slow Fire Burning вече беше обявена от „Амазон” за …