Начало / Критика / 3 отлични причини да прочетем „Останалата част от техния живот”

3 отлични причини да прочетем „Останалата част от техния живот”

След като нашумя с „Четецът от влака в 6:27”, Жан-Пол Дидиелоран пак е тук с новия си роман „Останалата част от техния живот”. „Метронюз” предлага три отлични причини да прочетете тази шантава и трогателна история, в която се срещат един балсаматор, една домашна помощничка и колоритни старци.

201772_bЗащото тя е ода за живота

Манел, домашната помощничка, дава най-доброто от себе си, за да облекчи живота на възрастните хора, при които работи.

Амброаз е избрал да стане балсаматор, професия, посветена на мъртвите, която обаче му създава доста проблеми с живите. В компанията на стария Самюел те ще се окажат въвлечени в шантаво пътуване с неочакван край.

С тази приказка Жан-Пол Дидиелоран възхвалява любовта и преди всичко живота. Без да пресилва, авторът постепенно повишава градуса на емоциите и човек не успява да сдържи някоя сълза, когато затвори „Останалата част от техния живот”.

Защото малко човешка топлина ободрява

Докато светът се разкъсва от противоречия и конфликти, влияе благотворно човек да прочете един оптимистичен роман, чиито персонажи са солидарни пред изпитанията на живота. Обикновените, но изключително покоряващи герои на Жан-Пол Дидиелоран ни връщат вярата в човешкия род.

Защото се чете, както се гледа хубав филм

Както вече доказа с първия си роман „Четецът от влака в 6:27, който беше посрещнат много добре от читателите и критиката, Жан-Пол Дидиелоран владее прекрасно изкуството да разказва истории. Не случайно авторът е печелил два пъти наградата „Хемингуей” за своите новели. И сега неговото леко перо и непретенциозен стил позволяват на читателя да се потопи в този увлекателен роман, който се чете така, както се гледа хубав филм.

 

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!