Начало / България / „Останалата част от техния живот“: магията на малките хора

„Останалата част от техния живот“: магията на малките хора

Ostanalata chast REKLДо дни на пазара ще се появи новият роман на Жан-Пол Дидиелоран, автор на „Четецът от влака в 6:27“.

Амброаз е изключително отдаден на своята необичайна професия. Но тя често отблъсква жените, с които той се среща. Красивата Манел е убедена, че не можеш да подхождаш към работата си безпристрастно и приема присърце проблемите на хората, за които се грижи.
Двамата получават неочакван шанс да открият щастието, когато са въвлечени в необичайно пътуване към Женева „на борда“ на луксозна… катафалка (колкото и невероятно да звучи). Изпъстрено със забавни премеждия и нелепи недоразумения, това пътешествие ще ги отведе по-далеч, отколкото са предполагали.
Деликатно, задълбочено и с хумор Жан-Пол Дидиелоран изгражда ярка галерия от пълнокръвни и колоритни образи: недоверчивия старец, който оставя една и съща банкнота на най-невероятни места из къщата си с надеждата да уличи Манел в кражба; ексцентричната дама, запалена по бордови игри, която си „създава“ нови думи и им измисля невероятни значения, сякаш цитирани от речник; двойката, която доказва, че голямата любов не може да е дребнава, но се крие в детайлите…
„Останалата част от техния живот“ е модерна приказка, възраждаща ода за живота и любовта към хората. С този роман Дидиелоран затвърждава дарбата си да озарява с магия незабележимите „малки хора“ от всекидневието.
Първата му книга „Четецът от влака в 6:27“ е продадена в 300 000 екеземпляра във Франция и преведена в повече от 25 страни. В момента се подготвя нейната екранизация.

Романите на Жан-Пол Дидиелоран се вписват брилянтно в съвременните тенденции в литературата и допадат на всички почитатели на „Човек на име Уве”, „Дребната старица, която наруши всички правила”, „Книжарничката на острова”, „Невероятното пътешествие на факира, който се заклещи в гардероб на Икеа”. Онова, което привлича вниманието на читатели и издатели, е духът и звученето в прозата на Дидиелоран – историята е разказана наглед простичко, но с изящен и многоцветен език, изпълнена е с множество литературни алюзии, скрити и явни цитати, за да придобие едно цялостно затрогващо, вълнуващо и в крайна сметка ведро звучене.

Жан-Пол Дидиелоран живее в департамента Вож във Франция, в планински район близо до границата с Германия. Въпреки успеха той продължава да работи в мобилния оператор “Оранж“. Дидиелоран е автор на множество разкази и новели и е двукратен носител на международната награда на името на Хемингуей.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!