На фокус
Начало / България / Започна VI летен литературен конкурс „По стъпките на лятото“

Започна VI летен литературен конкурс „По стъпките на лятото“

cover_summerФондация „Буквите“ със съдействието на Българско Национално Радио стартира за шести пореден път Международния летен литературен конкурс „По стъпките на лятото“.

Тази година творбите ще са разделени в две категориите – поезия и проза. Всеки автор може да участва с до три непубликувани произведения във всеки раздел (интернет публикациите също се броят). Темата е свободна, желателно да е лятна. Ще присъства и хумористичната ни категория – „На чаша свобода“, съответно  с раздели: поезия и проза. Кандидатите могат да подават творбите си до 31 август.

Тази година конкурса ще се проведе по нова формула. Ще бъде явен (имената на авторите ще бъдат обявени) и ще има гласуване от публиката. Ще има и награда на журито, както и награда на публиката. Призът по традиция ще е издаване на хартиена книга, като за победителя на публиката има условието да е събрал поне 500 гласа в гласуването. На всички номинирани ще бъдат раздадени книги на издателство „Буквите“.

Всички произведения, ще бъдат публикувани в сайт „Буквите“, както и в страницата на конкурса във Фейсбук – https://www.facebook.com/StepsSummer

Произведенията трябва да бъдат изпратени на адрес: summer@bukvite.bg  WORD, формат (DOC или DOCX файлове), с големина на шрифта 12 пункта. Произведенията в раздел Проза да бъдат не по-дълги от 10 страници, формат А4.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1920x1080

Отварят след столетие архива на Райнер Мария Рилке

Включва кореспонденция и ръкописи Поетът си отива през 1926-а, но наследството му остава собственост на …