Начало / България / Започна VI летен литературен конкурс „По стъпките на лятото“

Започна VI летен литературен конкурс „По стъпките на лятото“

cover_summerФондация „Буквите“ със съдействието на Българско Национално Радио стартира за шести пореден път Международния летен литературен конкурс „По стъпките на лятото“.

Тази година творбите ще са разделени в две категориите – поезия и проза. Всеки автор може да участва с до три непубликувани произведения във всеки раздел (интернет публикациите също се броят). Темата е свободна, желателно да е лятна. Ще присъства и хумористичната ни категория – „На чаша свобода“, съответно  с раздели: поезия и проза. Кандидатите могат да подават творбите си до 31 август.

Тази година конкурса ще се проведе по нова формула. Ще бъде явен (имената на авторите ще бъдат обявени) и ще има гласуване от публиката. Ще има и награда на журито, както и награда на публиката. Призът по традиция ще е издаване на хартиена книга, като за победителя на публиката има условието да е събрал поне 500 гласа в гласуването. На всички номинирани ще бъдат раздадени книги на издателство „Буквите“.

Всички произведения, ще бъдат публикувани в сайт „Буквите“, както и в страницата на конкурса във Фейсбук – https://www.facebook.com/StepsSummer

Произведенията трябва да бъдат изпратени на адрес: summer@bukvite.bg  WORD, формат (DOC или DOCX файлове), с големина на шрифта 12 пункта. Произведенията в раздел Проза да бъдат не по-дълги от 10 страници, формат А4.

Прочетете още

401804019_654547136868700_59097000930308141_n

15 стихотворения четем в софийското метро

Проектът е от най-любимите на софиянци „Поезия в метрото“ започна за осма година – и …