Начало / България / Идва „Маестра“ – конкуренцията на „Петдесет нюанса сиво“

Идва „Маестра“ – конкуренцията на „Петдесет нюанса сиво“

201397_bВ средата на лятото, на 14 юли, на българския книжен пазар ще излезе сравняваната с „Петдесет нюанса сиво“ скандална книга „Маестра“ от Л.С. Хилтън.

Авторката е носителка на наградата „Автор на 2016 г.“ на списание „Глемър“. Тя завършва Оксфорд, а след това учи история на изкуството в Париж и Флоренция. Пише статии за големи ежедневници и модни списания, работила е като преводач, арткритик и радиоводещ. Автор е на няколко исторически романа и биографии. След развода си с третия си съпруг – италиански композитор, живее с дъщеря си – Отавия, в Лондон.

„Маестра“ разказва историята на Джудит Рашли – асистентка в престижна аукционна къща в Лондон. Образована и с изискани маниери, тя иска да е добро момиче с кариера в областта на търговията с произведения на изкуството. Но когато случайно разкрива машинация за милиони, е уволнена и плановете й рухват.

В отчаянието си Джуди заминава с богат любовник за Френската ривиера. Там тя попада в бляскавия свят на милионерите, но всичко се обърква и е принудена да бяга. Оставяйки зад гърба си трупове и финансови измами, Джуди се разделя завинаги с образа на доброто момиче.

„В сравнение с този роман „Петдесет нюанса сиво“ прилича на Библията“, пише в. „Ню Йорк Поуст“. „Бляскава, прелъстителна, пристрастяваща като черен шоколад, еротична и неустоима.“, допълва „Буклист“. „Маестра“ е новата книжна виагра“, определя романа в. „Сънди Таймс“.