Начало / България / 34-ма автори ще представят спомени от детството си в „Хеликон България“

34-ма автори ще представят спомени от детството си в „Хеликон България“

cover_detstvo„Детство“. Така се нарича сборникът, в който 34-ма души, хора на перото, са описали случки от детството си. Сборникът ще бъде представен официално на 13 юли, от 18:30 ч. в столичната книжарница „Хеликон България“.

„Детство“ е специален сборник, сътворен с любов и сърце, със спомени от детството на тридесет и четири човека, споделили една своя съкровена емоция. Част от авторите, предоставили текстове са Димитър Коцев-Шошо, Емил Йотовски, Весислава Савова, Весела Фламбурари, Петя Александрова и др.

В томчето са събрани тридесет и пет разказа, малко носталгични, понякога тъжни, много топли, изключително весели като смешните случки, описани в тях, но най-много – прегръщащи ни с онзи незабравим воал на приказното ни детство. Книгата е замислена и създадена с цел да помогне на децата в един от най-трудните им периоди – когато за първи път се сблъскват с думата ДИАБЕТ – неканеният гост в семейството им, с когото се налага вече да се съобразяват, както и във всички предстоящи необходими болнични посещения при промяна и коригиране на терапията или въвеждане на нова технологична помощ в контролирането на диабета. Приходите от изданието ще бъдат използвани за благотворителни цели – материално подпомагане на работата на диабетното отделение в клиниката по Ендокринология към Специализирана болница за активно лечение на детски болести, гр. София.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

FfDE-gYWAA0LRZC

Доли Партън получи приз за даренията си от книги

Кънтри звездата помага по най-различни начини Медалът „Карнеги” за филантропия се връчва от 2001-а. Чрез …