Начало / България / Най-големите лъжи в историята с продължение

Най-големите лъжи в историята с продължение

Nai-golemite luji v istorijata - CopyНа пазара е книгата на Ха. А. Мелер „Най-големите лъжи в историята II“ (изд. „Бард“). Защо папската резиденция всъщност е неправомерно в Рим и защо Карл Маркс е бил в действителност беден като църковна мишка?
Разбираемо за всеки, забавно и в същото време провокативно Ха. А. Мелер се прицелва в някои от най-големите фалшификации в историята. Спектърът е широк – от хронистите на изминалите векове до политическите изявление в наши дни. Авторът се спира както на влиянието на египетските и персийските представи за света върху нашето християнско наследство, така и на манипулациите, дело на комунисти и националисти. Резултатът от този анализ грабва читателя като едно най-напрегнато криминале.
Ако искате да научите истината, прочетете как е започнала всъщност „историята“ на човечеството. Научете какво се е случило преди 6 милиона години и какво се крие зад „забранената египтология“. Вижте кои елементи на християнството са всъщност египетски и персийски, както и откъде идва представата за Страшния съд.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

61bfe5fed7be6.image

Книга пренаписа историята на робството

Проектът 1619 предизвика много противоречиви оценки в САЩ Изданието, което носи същото име – The …