Начало / България / Авторът на „Истината за случая „Хари Куебърт” – с нова книга в София

Авторът на „Истината за случая „Хари Куебърт” – с нова книга в София

600px-PR_0044_JoelDicker_cropАвторът на „Истината за случая „Хари Куебърт”  Жоел Дикер ще представи лично в българия новия си роман „Книга за Балтиморови”. Премиерата ще е на 20 юни в София.

След успеха на „Истината за случая „Хари Куебърт” Дикер затвърждава впечатленията, че притежава огромен талант си със семейната сага „Книга за Балтиморови”.

Оригиналното издание превзе европейските класации в началото на октомври миналата година, като само за три месеца във  Франция са продадени над 500 000 екземпляра.

CjYY4R1XAAAixkG.jpg large

„Книга за Балтиморови” проследява съдбата на двата клона от рода Голдман – Балтимор и Монклер, и предлага още по-проникновено изследване на вече познатите ни персонажи. Осем години след драматичния развой на събитията в „Истината за случая „Хари Куебърт” Маркъс Голдман сменя зимен Ню Йорк за тропическия климат на Бока Ратон, Флорида, където се залавя за работа върху следващия си роман. Този път решава да разкаже историята на собственото си семейство.

182433_bЖоел Дикер е роден в Женева през 1985 г. Дебютният му роман, „Последните дни на нашите бащи”, получава Наградата на женевските писатели през 2010 година.

През 2012 г. излиза бестселърът „Истината за случая „Хари Куебърт” , от който са продадени над 3 милиона екземпляра, включително в България. За него Дикер печели последователно Наградата за призвание „Блюстейн-Бланше”, Голямата награда за роман на Френската академия и Награда „Гонкур” на гимназистите. Сред основните теми на творчеството му е алхимията на писателския труд, магическото превръщане на преживяното, на спомените, мислите и емоциите в история, по-жива от самия живот.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

IMG-20230408-WA0001

В центъра на София заработи нова книжарница „Хеликон“

Навръх Цветница – във време, заредено с великденска енергия и на място, култово за книгите – …