Начало / Свят / Китаристът на „Секс Пистълс“ Стив Джоунс – с автобиография

Китаристът на „Секс Пистълс“ Стив Джоунс – с автобиография

Sex_Pistols_LogoИздателство „Уилям Хайнеман“ ще публикува автобиографията на китариста на култовата банда „Секс Пистълс“ Стив Джоунс. Книгата се нарича „Lonely Boyю“ вече е с продадени права и за Великобритания, Канада, Австралия и Нова Зеландия.

Джоунс е сред съоснователите на „Секс Пистълс“. Той, заедно със съучениците си Пол Кук и Уоли Найтингейл поставят основите на едно от най-шеметните приключения в историята на пънка и рока през 1972 г. Китаристът настоява, че е разказал за пръв път истинската и цялата история на бандата – от скромното начало в барове като „Хамърсмит“ и „Шепърд‘с Бъш“ в Западен Лондон до Залата на славата на съвременната музика. Той говори за влиянието на глем-рока, на Дейвид Бауи и „Рокси мюзик“. Джоунс признава за борбата си с алкохолната, наркотичната и секс-зависимостта и разкрива „историята на един необичаен герой и майстор на китарата, който промени историята“.

„Lonely Boy“ е написана с помощта на журналиста Бен Томпсън и ще излезе през ноември, навръх честванията на 40-та годишнина от излизането на първата плоча на „Секс Пистълс“ „Anarchy in the UK“. „Това не само е книга, която всеки меломан трябва да прочете. Това е брилянтно написана история, болезнено искрена. На места дори е смущаващо психологично проучване за едно момче, което се бори с проблемите и съдбата си и е обречено да даде старт на истинска социална революция“, казва Томпсън.

Прочетете още

файл за изтегляне

Четирите книжни акцента на ноември в „Хеликон“

Ще ги намерите през целия месец във всяка от нашите книжарници  „Бъди полезен“, призовава Арнолд Шварценегер. …