Начало / Свят / Китаристът на „Секс Пистълс“ Стив Джоунс – с автобиография

Китаристът на „Секс Пистълс“ Стив Джоунс – с автобиография

Sex_Pistols_LogoИздателство „Уилям Хайнеман“ ще публикува автобиографията на китариста на култовата банда „Секс Пистълс“ Стив Джоунс. Книгата се нарича „Lonely Boyю“ вече е с продадени права и за Великобритания, Канада, Австралия и Нова Зеландия.

Джоунс е сред съоснователите на „Секс Пистълс“. Той, заедно със съучениците си Пол Кук и Уоли Найтингейл поставят основите на едно от най-шеметните приключения в историята на пънка и рока през 1972 г. Китаристът настоява, че е разказал за пръв път истинската и цялата история на бандата – от скромното начало в барове като „Хамърсмит“ и „Шепърд‘с Бъш“ в Западен Лондон до Залата на славата на съвременната музика. Той говори за влиянието на глем-рока, на Дейвид Бауи и „Рокси мюзик“. Джоунс признава за борбата си с алкохолната, наркотичната и секс-зависимостта и разкрива „историята на един необичаен герой и майстор на китарата, който промени историята“.

„Lonely Boy“ е написана с помощта на журналиста Бен Томпсън и ще излезе през ноември, навръх честванията на 40-та годишнина от излизането на първата плоча на „Секс Пистълс“ „Anarchy in the UK“. „Това не само е книга, която всеки меломан трябва да прочете. Това е брилянтно написана история, болезнено искрена. На места дори е смущаващо психологично проучване за едно момче, което се бори с проблемите и съдбата си и е обречено да даде старт на истинска социална революция“, казва Томпсън.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

221990_b

Деми Мур се разголва в книга

Холивудската икона ни предлага историята на живота си На 57 може да си го позволи …