Начало / Читатели / „Сони бой“ от Анейет ван дер Зейл (ревю)

„Сони бой“ от Анейет ван дер Зейл (ревю)

200177_bМая КАСАБОВА

Холандия, началото на 20-ти век. История по действителен случай, която не оставя безразлично сърце. „Сони бой“ от Анейет ван дер Зейл.
Рика ван дер Ланс, млада холандка, католичка, изключително силна и независима жена, се жени за Вилем Хагенаар, протестант, капризен и самоуверен до мозъка на костите си, с когото решават, че ще загърбят различията си и ще създадат семейство. След 3 деца и дълги години семеен живот, Рика напуска познатия свят и заживява сама в пансион, който не след дълго започва да оглавява. Съдбата се оказва с опасно чувство за хумор, защото тъкмо този й избор я среща със суринамеца Валдемар Нодс. Чернокож, предприемчив, привлекателен и с почти десетилетие по-млад от нея. Тази връзка от самото си начало е обречена да е скандална и предизвикваща раздор.

На фона на няколко десетилетия, в които войната е неотменна част от ежедневието, семейството на Рика и Валдемар се бори с трудностите на времето, политиката, житейските несгоди. Винаги заедно, пред лицето на опасността, устояват почти до края. Почти, защото пред Вермахта явно никой няма шанс.

Една смразяваща приказка за подходящата любов в неподходящото време – времето на Втората световна война. Приказка за смелостта, силата на духа и любовта към семейството. Семейна сага с отглас на експлозии.

Прочетете още

230095_b

Роман, който ни извисява

„Калоян боговенчаният“ носи в себе си духа на Средновековието Васил Лазаров е добре познат на …