Начало / България / Излиза нова книга от Рик Риърдън

Излиза нова книга от Рик Риърдън

200339_bВ средата на май феновете на Рик Риърдън ще бъдат зарадвани от новата книга на майсора на приключенската проза с елементи от митологията. У нас ще се появи „Изпитанията на Аполон. Скритият оракул“.

В нея почитателите ще се срещнат отново с Пърси Джексън, който кава: „Можете ли да повярвате – Зевс обвинява мен за битката с Гея?! Само защото великата богиня на земята съумя да подмами едно от чедата ми – Октавиан – да потопи гръцките и римските герои в братоубийствена война, която едва не срути западната цивилизация… Защо, в името на Тартара, да съм виновен аз?!

Остави другото, но сега съм прокуден от Олимп в тялото на шестнадесетгодишно смъртно момче с акне и всичките други екстри! На всичкото отгоре Делфийският оракул е замлъкнал, неспособен вече да предрича бъдещето. Най-унизителното от всичко е, че съм задължен да служа на улично хлапе, което се защитава като замерва хората с гнили плодове.

Зевс няма как да очаква да оправя пророческия проблем сам, нали?! Не и в това си безпомощно състояние. Май е време да посетя лагера на нечистокръвните, където, може би, ще успея да открия зародиш на талант сред плявата… ъ-ъ-ъ, имах предвид героите, който да ми помогне в това начинание. Без съмнение, ще ме посрещнат като знаменитост! Ще ми предложат дарове – грозде, „Орео“ или – о, богове – бекон! Ммм!

Да, ако оцелея след това, със сигурност ще напиша ода за бекона…“

Прочетете малко предварително откъс от книгата:

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

DSC_2142

Тайният клиент: Книжарницата на брега е изненадващо добра

Нашият книжен инспектор е първият по рода си в България – и избра за своя …