Начало / България / Иван Голев представя романа си „Сезонът на погребенията“ в Бургас

Иван Голев представя романа си „Сезонът на погребенията“ в Бургас

199290zПисателят Иван Голев ще представи новия си роман „Сезонът на погребенията” в бургаската книжарница „Хеликон” на 11 май от 18:00 ч.

„Сезонът на погребенията” е третата книга от трилогията, започнала със скандалния роман „Дани” и продължила с „Брокат и парцали”. И двата бяха номинирани за наградата „Хеликон”, както и за наградата ВИК. Който е прочел първите две книги от трилогията знае, че героите на Иван Голев са всичко друго, но не и отчаяни хора. Тъкмо обратното, животът около тях и в тях кипи, обзети са от страсти, а съдбата ги води през често пъти горчивите, но винаги поучителни лабиринти на любовта и пречистването.

Foto_GolevИван Голев е автор на 18 книги, сред които стихосбирки, книги за деца, сборници с разкази, криминалета, романи. Сценарист е на филма „Бронзовата лисица” по едноименната му повест. Автор е на 6 театрални пиеси, играни по българските сцени, преводач, публицист.

За литературните си вкусове той казва: „На седемгодишна възраст прочетох „Дон Кихот”. Благодарен съм на Сервантес, че ме държа в плен до последната хилядна страница. Благодарностите ми ще бъдат много и ще изпусна мнозина, и все пак благодаря на Достоевски – за светлината в мрака, на Чехов – за детайла, на Илф и Петров – за смеха, на Хенри Милър – за освободеността, на Кафка – за магията на абсурда, на Хемингуей – за мъжкарството, на Набоков – за блестящите метафори, и на още стотици, че във всеки от тях съм откривал качества, които съм се стремил да придобия. Човек е такъв, каквито са му приятелите. Надявам се – както при грипа – да съм пипнал нещо от тях.”

Прочетете още

243684_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (26 февруари – 3 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Светулки зад решетките от Мира Добрева 2. Опасна сделка от Сара Маклейн 3. …