Начало / България / Истерията Емил Конрад, година II

Истерията Емил Конрад, година II

Истерията сред най-младите читатели в България по Емил Конрад продължава. След като миналия февруари влогърът събра над две хиляди фенове на премиерата на дебютната си книга „Нещата, на които НЕ ни учат в училище“, днес той представи официално и втората си книга „#Сподели (Хаштаг Сподели)“.

Стотици тийнейджъри и деца се събраха отново в столичната книжарница „Хеликон България“, за да се срещнат с Емил, да се снимат с него и да споделят емоцията по излизането на новия му бестселър. Конрад бе посрещнат с дружни викове от момичета и момчета „Емо!“ и „Емо е най-великият“. Много от почитателите му го чакаха с часове, точно както направиха и преди година при дебюта му на книжния пазар.

По време на премиерата влогърът направи и първите си опити с едно от най-модерните превозни средства за младите – т.нар. хувър борд.

Както е известно, през 2015 г. „Нещата, на които НЕ ни учат в училище“ бе най-продаваната книга в годишния Топ 100 на книжарници „Хеликон“. „Класациите са просто една статистика. По-хубавото в случая беше, че хората имат обратна връзка с мен. С тези класации виждам, че са си взели книгата, че са впечатлени от нея. А дали са 5000 или 50000 няма голямо значение. Това не променя факта, че въпросната книга съм съумял да я създам. Всички влогъри пишат, но правят различни неща. Радвам се, че миналата година бях един от първите, които създадоха подобна книга. Това е хубаво, доказателство е, че създаваме не само видеа, не само книги, а много продукти… Имаме и възможността да създадем книга. За хора като мен, като че ли издаването на книга е по-лесно, защото вече сме популярни. Мен ме гледаха над 200 000 души в YouTube преди книгата“, коментира успеха си Конрад пред репортер на lira.bg.

Дори след една година Конрад е останал все така отворен, земен и като че ли непроменен, въпреки нарасналата си популярност. „Аз като цяло не усещам тежест и отговорност от цялото това нещо. Ако на някой му харесва – харесва. Ако не – не. И преди книгите имаше хора, които не ме харесваха. Не обръщам внимание на такива неща. Не бих казал, че популярността ме промени. По-скоро, човек като пораства сам се променя. Поне аз нямам чувството, че известността ме е променила специално за нещо. Може би има промени, но аз не ги усещам, защото са минали естествено“, сподели той.

„Идеята на книгата „#Сподели (Хаштаг Сподели)“ е, че както аз споделям в нея разни неща, така и хората споделят много с мен, а и споделят моите идеи. Споделянето е това, което движи цялата социална мрежа. Там споделяме най-много. А иначе е много важно да споделяме и в живота, но не го правим. Аз също не споделям всичко с близките. Понякога се получава така, че приятелите ми не знаят всичко, което вече съм казал на всички“, коментира новата си книга Емил.

ОЩЕ СНИМКИ

На 18 март от 16 часа Емил Конрад ще представи „#Сподели (Хаштаг Сподели)“ и на феновете си в Пловдив. Това ще стане в книжарница „Хеликон Пловдив Център“ на ул. „Княз Александър І“ 29. Ден по-късно, на 19 март, влогърът ще е в „Хеликон Бургас“ от 14 ч. Турнето му из книжарници „Хеликон“ ще приключи на 20 март в „Хеликон Стара Загора“, където ще говори с почитатели и ще дава автографи от 11 ч.

Свързани заглавия

„#Сподели (Хаштаг Сподели)“ е новата книга на Емил Конрад (видео)

Емил Конрад подлуди и Благоевград

Интересът към Конрад не стихва, опашка и в Шумен

 Какво научих от Емил Конрад (ревю от един родител)

Емил Конрад изпревари по продажби Дан Браун и Е Л Джеймс

Екзалтирани почитатели на Емил Конрад блокираха „Хеликон” в Пловдив

И старозагорските фенове на Конрад обсадиха „Хеликон”

Огромен интерес към Емил Конрад и в Бургас (видео)

Ако спре токът, ще го има ли Емил Конрад?

Кой се страхува от Емил Конрад?

Как един блогър може да се превърне в писател

Емил Конрад пренареди седмичните класации на „Хеликон“ за часове

Истерията Емил Конрад завладя „Хеликон-България“

„Нещата, на които не ни учат в училище“ от Емил Конрад (анотация и откъс)

Емил Конрад: „Нещата, на които не ни учат в училище“ всъщност нямат нищо общо с училището

Емил Конрад промени часовете за среща с феновете си

Популярният влогър Емил Конрад ще представи книгата си с национално турне в „Хеликон“

Прочетете още

1876833_b

Топ 10 на книжарници „Хеликон” за най-продавани книги (10 октомври – 16 октомври)

Художествена литература Момичето от влака от Паула Хоукинс Три ябълки паднаха от небето от Нарине …