Начало / България / Давид Фоенкинос се връща в България с „Нашите раздели“

Давид Фоенкинос се връща в България с „Нашите раздели“

На 21 март Давид Фоенкинос ще се появи отново на книжния пазар у нас, този път с история за една нестандартна любов – колкото делнична, толкова поетична, богата на хумор, обрати и чар. „Нашите раздели” е в превод на Георги Ангелов, а издава отново „Колибри“.

Книгата среща читателите с Фриц и Алис, една почти невъзможна двойка – той е син на хипита, тя е отгледана в буржоазно католическо семейство. Двамата се обичат и се разделят, пак се събират и отново се разделят. Причините са обичайни: родителите, ревността, измяната, случайността… Но любовта им се оказва по-упорита от тях и сломява всички съпротиви. В романа се появяват още: приятелите им Пол и Виржини, Ирис – писателката, временна жена на Фриц, Селин – издателката, временна любовница на Фриц, един мъж в траур, един куфар с непродадени вратовръзки, речникът „Ларус“ и двама тийнейджъри, които се опитват да успеят в това, в което са се провалили родителите им. Изглежда, първата любов понякога е доживотна присъда.

Давид Фоенкинос е носител на десетки престижни отличия, а книгите му са преведени на повече от 40 езика. През 2014 г. у нас се появи бестселърът „Деликатност”, един от най-награждаваните и обичани романи на писателя, екранизиран с участието на Одри Тоту. Същата година Фоенкинос спечели награда „Рьонодо” за биографичната творба „Шарлот”, посветена на художничката Шарлот Саломон, убита в Аушвиц на 26 години. На български са преведени и романите „Спомените”, „Инверсия на слабоумието” и „В случай на щастие”. „Спомените” е вълнуващ разказ за отношенията в съвременния свят, за миналото, приемствеността и човешката обич. Романът е претворен на големия екран под режисурата на Жан-Пол Рув.

Свързани заглавия
Давид Фоенкинос: Обичам любовта да е нежна и стабилна, не само лудост

Шарлот по време на война (ревю)

„Шарлот“ от Давид Фоенкинос (анотация и откъс)

Подарете си изтънчени литературни мигове с Давид Фоенкинос

„Шарлот“ на Давид Фоенкинос ще бъде в книжарниците от 17 август

Давид Фоенкинос идва в България

 Книгите на Фоенкинос тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

382972855_7711095375606373_53993677063837781_n

Хартиената книга остава по-дълго в главите ни

Четем я по-внимателно и с повече удоволствие Сравненията между електронни и класически книги от хартия …