Начало / България / Пролетта идва със „Сакъз Сардуня”, първата книга за деца на Елиф Шафак

Пролетта идва със „Сакъз Сардуня”, първата книга за деца на Елиф Шафак

Издателство „Егмонт” пуска в първия ден на пролетта, 21 март, „Сакъз Сардуня” – първата книга за деца от популярната турска писателка Елиф Шафак. Романът ще може да се открие в хартиен и електронен формат. Добре позната на българските читатели с романите „Любов”, „Чест” и „Майстора на куполи”, този път умелата „разказвачка на истории“ е създала изпълнена с приключения цветна приказка, която със сигурност ще развълнува детското въображение.

Сакъз Сардуня е умно и любопитно момиче, изпълнено с невероятни идеи. Тя обаче има един проблем – мрази твърде необичайното си име, заради което редовно я тормозят в училище. Защо не е Роза, Виолета или Маргарита? Вместо това родителите й са я кръстили на мушкатото… Тя е единствено дете и книгите са най-добрите й приятели. Винаги, когато се чувства разстроена, търси утеха в приказките. И така един ден открива в училищната библиотека магически глобус, който ще промени живота й.

Елиф Шафак е най-четената турска писателка, утвърден и обичан автор на бестселъри, сред които „Любов”, „Копелето на Истанбул”, „Чест”, „Черно мляко”, „Светецът на неизбежната лудост”, „Майстора на куполи” и „Речник на погледите”. Творбите й са преведени на над 40 езика, а нейни политически коментари са публикувани в престижни издания като New York Times, Financial Times, Guardian, Independent, Newsweek и списание Time. Елиф е и сред най-активните обществени личности в социалните медии, с над милион и половина последователи в Twitter. Пише на турски и на английски, живяла е на Запад и на Изток и определя себе си като номад, космополит, любител на суфизма, пацифист, жена и майка.

„Сакъз Сардуня” тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …