Начало / България / Феновете на Падингтън ще правят мартеници

Феновете на Падингтън ще правят мартеници

Почитателите на един от най-популярните мечета в литературната история – Падингтън, ще се съберат в предпоследния ден на февруари, за да правят мартеници. Почитателите на героя от книжките на Майкъл Бонд у нас организират детско утро в столичната книжарница „Хеликон Витоша“ на 28 февруари, неделя, от 11 часа.

Книгите за мечето Падингтън са продадени в над 35 милиона копия в цял свят от началото на поредицата през 1958 г., а по тях вече има и холивудски филм. Докато се разхождал покрай гара „Падингтън“ в Лондон, той видял плюшено мече, оставено самотно в магазин за играчки в една коледна вечер. Бонд решил да го купи и да го подари на съпругата си. Кръстили го Падингтън, на гарата, и играчката се превърнала в „част от семейството“. Впоследствие авторът решил да започне да пише за мечето.

Това ще е втората сбирка на Клуб Падингтън в „Хеликон Витоша“. Почитателите на мечки, пътешествия, пакости и мармалад от портокали вече изработваха под светлия покрив на най-богатата книжарница у нас коледни играчки.

Свързани заглавия

Майкъл Бонд: Писмата, с които издатели ми отказваха преди Падингтън, можеха да стигнат да облепя стените в апартамента си
Майкъл Бонд е ужасен от мисълта, че друг писател може да пише за мечето Падингтън

Мечето Падингтън се завръща в нова книга
Мечето Падингтън е вече във Варна

Книгите за Мечето Падингтън тук

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

SONY DSC

Невена Басарова посрещна деца и родители в „Хеликон Витоша“

Авторката, основала популярната „Детска академия за добри обноски“, направи почивния ден в книжарницата на бул. „Патриарх Евтимий“ …