Начало / България / Награждавана книга на Алесандро Барико излиза и в България

Награждавана книга на Алесандро Барико излиза и в България

Предпоследният роман на един от най-известните италиански писатели в последните години – Алесандро Барико, „Емаус“ ще излезе и у нас. Книгата, която през 2010 г. бе отличена с наградата „Джовани Бокачо“, ще се появи у нас в превод на Иво Йонков на 22 януари благодарение на издателсво „Унискорп“.

„Емаус“ разказва за четири момчета на осемнайсет години, обсебени от  красивата и загадъчна Андре. Андре, която се е опитала да се самоубие и е сексуален девиант, е антитеза на всички ценности, с които момчетата са израснали. Тя въплъщава всичко, което семействата им се опитват да скрият от тях: промискуитет, наркотици, безразсъдство и незачитане на живота. Тя кара момчетата да осъзнаят своето безинтересно, благочестиво, средностатистическо съществуване, определяно от вярата: те трябва да бъдат верни на своята религия, на приятелите си, на въздържанието, на техните семейства. Това резонира в тях както физически – чрез обаянието на секса и наркотиците, така и психически, докато момчетата се борят с несигурността на любовта и депресията. Обсебени от взаимодействието си с Андре, те я последват надолу по стръмния път към неизбежния разрив на своето приятелство чрез случки, които ще променят животите им завинаги.

„Роман на Алесандро Барико разказва за религията и греха, за свещеното и богохулното, но може би преди всичко за живота, за сложните и болезнени начини, по които можем да го живеем, за цената, която плащаме, за загубите и печалбите, които нямат край. Това е една вечна история – не нова, но винаги съдържаща оригинални елементи, които могат да я направят автентична, възможна, подлежаща на проверка, ако знаем от какъв ъгъл да я погледнем“, пише в анотацията си в. „Il Mattino“.

Всички книги от Алесандро Барико тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

Dirndl-Lederhosen-costumes-Munich-Oktoberfest-2019-Germany

Октоберфест с книга вместо с бира в ръка

Ето книги, които могат да съхранят духа на празника В наши дни Октоберфест се слави …

Един коментар

  1. Заинтригувахте ме…Мисля, че трябва да прочета тази книга! Благодаря Ви!