Начало / България / „Роден да оцелява“ ще е поредният политически трилър на Винс Флин у нас

„Роден да оцелява“ ще е поредният политически трилър на Винс Флин у нас

„Роден да оцелява“ ще е поредният политически трилър на Винс Флин, който ще се пояив у нас. Романът ще бъде на книжния пазар на 21 януари, обявиха от издателство „Ера“.

Флин отново среща читателите си с любимия им герой – топ-агентът Мич Рап. Този път агентът разследва предател в ЦРУ – Джоузеф Рикман, бившето златно момче на разузнаването, изнася огромно количество секретни компрометиращи данни като част от изкусен план за предателство на страната си. Рап бързо ликвидира предателя, ала той се оказва смъртоносна заплаха дори и от гроба. В различни точки на земното кълбо започва да изтича информация от откраднатите документи. Тайните служби на враждуващи държави се впускат в надпревара с всички непозволени средства да се доберат до съучастниците на Рикман и поверителните данни, които те разкриват пред очите на целия свят.

Винс Флин е майстор на динамичния политически трилър, който винаги безмилостно точно улавя пулса на времето и умело използва информация от източниците си в разузнаването в своите книги. Той е роден на 6 април 1966 г. в Сейнт Пол, Минесота, САЩ, в ирландско католическо семейство, и е петото от седемте деца. В училище се справя трудно, тъй като има дислексия и изпитва ужас от писаното слово, но с много усилия преодолява този недостатък.

Завършва Академията „Св.Тома” през 1984 г. и Университета „Св. Тома” на Минесота през 1986 г. с диплома по икономика. Започва работа като счетоводител и маркетинг специалист в „Крафт Фуудс”. През 1991 г. напуска компанията и постъпва в морските войски на САЩ, като кандидатствува за обучение в авиацията на морската пехота на САЩ, но е освободен по здравословни причини.  Постъпва на работа като агент на недвижими имоти в компанията „Юнайтед пропъртис” в Минеаполис и Сейт Пол. Започва всекидневно да чете и да пише. „Започнах да чета всичко, което ми попадне – Хемингуей, Кланси, Лъдлъм, Толкин, Видал” – споделя той. „Четях художествена и документална литература, но най-много харесвах шпионските истории”. Наученото в армията и от книгите го мотивира сам да започне да пише по своя идея свързана със смъртта на негов приятел. След две години в „Юнайтед пропъртис” той я напуска и отива в Чикаго, за да пише. Както много други преди него, той работи през нощта като барман, а през деня твори. Макар да не е „прочел нито една книга за това как се пишат трилъри”, той създава първия си роман „Крайни мерки”. През 1996 г. обикаля издателствата с ръкописа си, но навсякъде получава категоричен отказ с мотиви от типа – „много е остър, много е краен, руши престижа на институциите, в които всеки американец твърдо вярва“. Автор е на общо 14 романа, 13 от които са с главен герой Мич Рап.

„Роден да оцелява“ тук

Всички книги от Винс Флин тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …