Начало / България / Излезе дневник за Втората световна война на Астрид Линдгрен

Излезе дневник за Втората световна война на Астрид Линдгрен

Дневник, който прочутата детска писателка Астрид Линдгрен е водила в периода на Втората световна война 1939-1945 г., се появи на българския книжен пазар. Книгата „Ако светът не беше лудница. Дневник от годините на войната 1939-1945“ е дело на издателство „Пан“.

В четивото авторката на „Пипи Дългото чорапче“, „Карлсон, който живее на покрива“  и много други любими детски класики разказва за ежедневието в Стокхолм, за свят, обхванат от война, и за протичането на живота в собственото й семейство. Сред своите записки авторката залепя и коментира изрезки от шведския печат. Пронизан от голяма болка и ужас, дневникът от годините на войната 1939-1945 описва как драматични световни събития разтърсват всеки един от нас.

Дневникът на Астрид Линдгрен от военните години е представен така, както го е написала тя. Книгата е илюстрирана със страници от ръкописа на писателката, както и с непубликувани досега семейни снимки.

Прочетете още

meg

Американка спечели наградата „Астрид Линдгрен“

Американската писателка Мег Рософ спечели тазгодишната награда „Астрид Линдгрен“ за детска литература. „Нейните книги за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *