Начало / България / Критичната книга на Гари Каспаров срещу Путин се появи и на български

Критичната книга на Гари Каспаров срещу Путин се появи и на български

Яростният критичен анализ на управлението на руския президент Владимир Путин на шахматния шампион Гари Каспаров „Зимата идва“ се появи и на български език. Политическото аналитично четиво е дело на издателство „Сиела“.

„Зимата идва“ има за подзаглавие „Защо Владимир Путин и враговете на световния свободен свят трябва да бъдат спрени“, което насочва читателите си за съдържанието й. Заглавието пък е заигравка с дългоочакваното продължение на сагата на Джордж Р. Р. Мартин „Песен за огън и лед“.

Според бившия световен шампион по шахмат Путин е готов на всичко, за да придобие максимална власт и това ще доведе до огромен хаос и напрежение със САЩ и останалите свободни нации. Каспаров предлага на демократичния свят да се изправи и да се бори с всички сили с управлението в Русия.

Каспаров от десетилетия се слави като един от най-големите критици на Путин. В труда си той представя своята визия за случващото се в родината му през последните 15 години.

„Стратегията на Путин, ако това въобще може да се нарече стратегия, е тактика на оцеляване. Той иска да остане начело на властта, да владее Кремъл. Икономиката ни обаче е трагична, затова той анексира територии и това продава на народа“, казва Каспаров.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

marquez-gabriel-adv-obit-slide-lp84-superjumbo

Нова книга на Маркес излиза десетилетие след смъртта му

Скоро у нас ще се появи отново и „Сто години самота“ En agosto nos vemos, …