На фокус
Начало / България / Критичната книга на Гари Каспаров срещу Путин се появи и на български

Критичната книга на Гари Каспаров срещу Путин се появи и на български

Яростният критичен анализ на управлението на руския президент Владимир Путин на шахматния шампион Гари Каспаров „Зимата идва“ се появи и на български език. Политическото аналитично четиво е дело на издателство „Сиела“.

„Зимата идва“ има за подзаглавие „Защо Владимир Путин и враговете на световния свободен свят трябва да бъдат спрени“, което насочва читателите си за съдържанието й. Заглавието пък е заигравка с дългоочакваното продължение на сагата на Джордж Р. Р. Мартин „Песен за огън и лед“.

Според бившия световен шампион по шахмат Путин е готов на всичко, за да придобие максимална власт и това ще доведе до огромен хаос и напрежение със САЩ и останалите свободни нации. Каспаров предлага на демократичния свят да се изправи и да се бори с всички сили с управлението в Русия.

Каспаров от десетилетия се слави като един от най-големите критици на Путин. В труда си той представя своята визия за случващото се в родината му през последните 15 години.

„Стратегията на Путин, ако това въобще може да се нарече стратегия, е тактика на оцеляване. Той иска да остане начело на властта, да владее Кремъл. Икономиката ни обаче е трагична, затова той анексира територии и това продава на народа“, казва Каспаров.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Memoir

U2 издават албум по книга

Съдържа 40 парчета Songs of Surrender, както ще се казва дискът, е всъщност аудиоверсия на …