Начало / България / Людмила Филипова прехвърли правата на първите си романи на „Егмонт“

Людмила Филипова прехвърли правата на първите си романи на „Егмонт“

Романите „Анатомия на илюзиите”, „Червено злато”, „Стъклени съдби”, „Мастиленият лабиринт”, „Антихтонът на Данте”, „Аномалия” и „Печатна грешка” на Людмила Филипова  имат нова редакция и ще бъдат публикувани с логото на „Егмонт“. Те ще бъдат представени в рамките на откриващия се утре в София Панаир на книгата.

„След няколко успешни проекта съвместно с „Егмонт” популярната българска писателка Людмила Филипова прехвърля на издателството и правата върху първите си романи. Това се случва за първи път в българското книгоиздаване и ще даде възможност на двете страни за по-пълноценно сътрудничество в бъдеще. Той също така е отражение на разбирането на „Егмонт” за цялостно управление и професионално развитие на проектите на своите автори. След нова редакция и ново оформление на кориците (за повечето от тях) към читателите ще поемат бестселърите „Анатомия на илюзиите”, „Червено злато”, „Стъклени съдби”, „Мастиленият лабиринт”, „Антихтонът на Данте”, „Аномалия” и „Печатна грешка”, се казва в прессъобщението на издателството.

„Егмонт” подкрепи Людмила Филипова и в „Проект Антарктида: Послание на Края на света”. Идеята обедини хора от цял свят да изпращат послания от днешните хора до утрешните за съхраняването им за 50 години във времева капсула на Ледения континент. Капсулата е създадена чрез специално разработена технология от български учени и ще бъде поставена от Людмила Филипова под първия православен храм на Антарктида – българския „Св. Иван Рилски”, навръх Коледа. Проектът е вдъхновен от книгата „Пътуване до Края на света” на писателката. В продължение на близо една година стотици участници се включиха и отправиха своите послания за бъдещето – рецепти за щастие и съвети към идните поколения за съхраняване на живота,  човечеството, природата, планетата ни, истинските ценности, смисъла на съществуването ни. Сред тях има от 7 до 90-годишни участници, хора от България и чужбина, много известни личности, творци, учени, политици, журналисти, лекари, писатели.

Книгите на Людмила Филипова тук