Начало / Свят / Поетесата, написала ода за ахилеса на Бекъм, недоволства, че той не бил й изпратил обувки

Поетесата, написала ода за ахилеса на Бекъм, недоволства, че той не бил й изпратил обувки

Карол Ан Дъфи иска чифт за Коледа

Поетесата Карол Ан Дъфи, която написа ода за контузения ахилес на Дейвид Бекъм, недоволства, че той не й бил изпратил обувки, пише „Индипендънт”. Както е известно, травма в областта на глезена (ахилеса) попречи на бившия капитан на английския национален отбор да участва на Световното първенство през 2010 г. в ЮАР. По този повод Дъфи написа поема.

Бекъм поискал копие, написано на ръка. Авторката отвърнала, че ще получи, ако й изпрати чифт от колекцията си от футболни обувки. Вече повече от 6 месеца след договорката Дъфи не е получила бутонките и е разочарована. „Може ли да ги имам поне за Коледа?”, избухна тя в интервю за „Радио 4”. В изказване за „Индипендънт” днес, поетесата показа, че се е успокоила. „След като е видял поемата, Бекъм се свърза с мен и ме помоли да му изпратя копие, написано на ръка. Аз му отвърнах, че ще го сторя, ако той ми подари чифт от футболните си обувки. Изглежда има проблем по трасето, по което пътуват обувките, защото той е получил поемата отдавна”, обясни ситуацията тя.

Карол Ан Дъфи станала фенка на футбола от малка. Тя донякъде нямала избор, защото израстнала с 4-ма братя, луди по този спорт. „Трябваше или да го заобичам, или да го намразя. Първото беше доста по-лесно”. По-късно, когато следва в Ливърпул, става фенка на едноименния отбор. По това време рядко пропуска домакинска среща на тима на стадион „Анфийлд”.

Тя е родена в Глазгоу през 1955 г. Следва философия. Автор е на стихосбирките: „Изправено голо женско тяло“, „Да продадеш Манхатън“, „Другата страна“, „Световната съпруга“. Носителка е на наградите „Дилън Томас“ и „Съмърсет Моъм“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

225945_b

“Антични светове” – една епична история на Изтока и Запада

Книга, която приближава миналото до настоящето ви предлагаме Ето я! Тя съществува – книгата, която …