Начало / България / Стартира проект „Живата библиотека”

Стартира проект „Живата библиотека”

Двама автори ще гостуват в „Хеликон – Витоша“

Нещо необичайно ще се случи на 15 октомври ,събота, в софийската книжарница „Хеликон – Витоша“ – книгите ще проговорят, съобщиха организаторите на проекта „Живата библиотека”.Той има за цел да събере много различни и интересни хора на едно място и да ги провокира да говорят за книги, които по една или друга причина са обект на предразсъдъци. „Не съди за книгата само по корицата“ е мотото на „Живата библиотека“, гости на чието първо издание ще бъдат авторите Станислав Димов и Сали Ибрахим.

Ибрахим е българска поетеса от ромски произход, работи в центъра за ромска култура. Има издадени няколко стихосбирки, сред които „Цигански видения“ (1999), която спечели първа награда за поезия на президента на Република Италия през 2002 г., и която преди две години бе издадена в двуезичен – българо-ромски вариант. По време на „Живата библиотека“ ще бъде представена новата й книгата „Любов между земята и небето“.

Станислав Димов пък ще се включи с „Надраскай тази книга“. Ето как младият журналист от в. „Телеграф“ обяснява интересното заглавие на творбата си: „Една моя преподавателка в университета казваше, че журналистите са обикновени драскачи. Дори за секунда няма да се опитам да избягам от това определение. Все пак всеки ден „издрасквам“ по страница от живота си, а хората, с които се срещам, рисуват там силуетите си. От 15 октомври перото ще е във вашите ръце, затова съм кръстил книгата си така.“

От книжарница „Хеликон-Витоша“ обещават, че авторите няма да са единствените интересни гости на събитието, за да може „Живата библиотека“ да оправдае името си и това да бъде едва първото от милион издания на проекта.

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …