Начало / България / Над 7 900 подписа в подкрепа на Националната кампания за възраждане на библиотеките са събрани досега

Над 7 900 подписа в подкрепа на Националната кампания за възраждане на библиотеките са събрани досега

До 4 ноември може да се гласува

Удължава се срока за присъединяване към подписката за подкрепа на Националната кампания за възраждане на библиотеките – до 4 ноември 2011 г., съобщиха от „Асоциация българска книга”.

До момента в офисите на АБК и ББИА са получени над 6000 подписа на хартиен носител. В електронната петиция подписите са над 1900. Тези, които споделят идеите и исканията на организаторите могат да се присъединят на следния адрес: http://www.peticiq.co /nacionalna_kampania_za_vyzrajdane_na_bibliotekite

На 5 октомври от 17 часа ще се състои дебат в „Червена къща”. В дискусията ще участват доц. Александър Кьосев, Мони Алмалех, Йордан Ефтимов, Николай Аретов, Биляна Курташева, Кристин Димитрова, Рашел Леви, ученици и студенти.

Към организаторите на кампанията (Асоциация „Българска книга”, ББИА, Съюз на българските писатели, Сдружение на български писатели, Съюз на преводачите, Асоциация на писателите в България, НХА – Факултет по изящни изкуства ) вече се присъединиха СУ „Св. Климент Охридски”, БАН, Институт за български език, Институт за литература, Институт по балканистика, Българска фармацевтична студентска асоциация, Технически университет – Варна, Асоциация „Родители”.

Свързани заглавия:
Национална кампания за възраждане на библиотеките
Кого ще превзема „Походът на книгите”?

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

hong-kong-banned-books

Цензурираха библиотеките в Хонконг

Четивата в полза на демокрацията вече липсват по рафтовете Решението е на органа, който управлява …