Начало / България / Над 7 900 подписа в подкрепа на Националната кампания за възраждане на библиотеките са събрани досега

Над 7 900 подписа в подкрепа на Националната кампания за възраждане на библиотеките са събрани досега

До 4 ноември може да се гласува

Удължава се срока за присъединяване към подписката за подкрепа на Националната кампания за възраждане на библиотеките – до 4 ноември 2011 г., съобщиха от „Асоциация българска книга”.

До момента в офисите на АБК и ББИА са получени над 6000 подписа на хартиен носител. В електронната петиция подписите са над 1900. Тези, които споделят идеите и исканията на организаторите могат да се присъединят на следния адрес: http://www.peticiq.co /nacionalna_kampania_za_vyzrajdane_na_bibliotekite

На 5 октомври от 17 часа ще се състои дебат в „Червена къща”. В дискусията ще участват доц. Александър Кьосев, Мони Алмалех, Йордан Ефтимов, Николай Аретов, Биляна Курташева, Кристин Димитрова, Рашел Леви, ученици и студенти.

Към организаторите на кампанията (Асоциация „Българска книга”, ББИА, Съюз на българските писатели, Сдружение на български писатели, Съюз на преводачите, Асоциация на писателите в България, НХА – Факултет по изящни изкуства ) вече се присъединиха СУ „Св. Климент Охридски”, БАН, Институт за български език, Институт за литература, Институт по балканистика, Българска фармацевтична студентска асоциация, Технически университет – Варна, Асоциация „Родители”.

Свързани заглавия:
Национална кампания за възраждане на библиотеките
Кого ще превзема „Походът на книгите”?

Прочетете още

221977_b

„Дванайсетте стола“ – сатира за всяко време

Всяко общество има своя Остап Бендер и всяка литература заслужава  „Дванайсетте стола“ Шедьовърът на Илф …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.